Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

#zwiazki #tinder #badoo #randkujzwykopem
a poznanie się dzięki jakiemuś algorytmowi to nie jest przypadkowo xDDD? rozwala mnie takie myślenie ludzi oni zazwyczaj uznają tylko poznanie się przypadkowo w rzeczywistosci
napisales dokladnie to co mialem w glowie, ale nie chcialo mi sie kleic wpisu xd zaluje, ze nie znalazlem dziewczyny z w sredniej czy na studiach. is over
@default1: w sumie masz rację, niewiele się takie coś różni. Tylko że takie przypadki się chyba zdarzają niezwykle rzadko, że totalnie randomowo ktoś do kogoś podbija i pyta o numer, a potem takie coś się przeradza w faktyczny związek. A oprócz tego, to różni się to
@eaxata: tak po prostu wyglada randkowanie w doroslym zyciu. ludzie nie maja czasu na poznawanie siebie od 0 tak jak to bylo jak mieli naście lat lub byli co najwyzej na studiach.
@eaxata: a to jest dopiero początek. Obejrzyj film Gattaca z 1997.
W moim przypadku portale randkowe to jedyna możliwość poznania osób płci przeciwnej. Sytuacje towarzyskie, które opisujesz w moim życiu po prostu nie istnieją. Unikam ludzi, a oni nie lubią mojego towarzystwa. Wydaje mi się, że duża część facetów z wykopu ma tą samą sytuację...
Chociaż sam mam wiele do zarzucenia portalom randkowym i ich wpływowi na społeczeństwo, to sam fakt ich istnienia bardzo mi pomógł.
@eaxata: tinder i badoo to nie aplikacje związkowe, a aplikacje do r00chania, polski kakoldstan je źle przedstawił. A co do poznawania się - przecież "w tradycyjny sposób" przebiega to mniej więcej tak samo. Na początku też siebie nie znacie. To jest jak narzędzie - możesz wywiercić dziurę, zrobić ją gwoździem i młotkiem lub w inny
Dochodzi do tego spermiarstwo, które w realnym świecie byłoby piętnowane.
Dodatkowo, puszczalstwo jest w ukryciu, nie ma kosztów społecznych takich zachowań. W realnym świecie takie coś byłoby piętnowane.