Wpis z mikrobloga

Ile % zarobionych pieniędzy wydajecie miesięcznie na przyjemności? Ja zarabiam 7k i wydaję 900 zł. W moim przypadku to głównie fastfoody, obstawianie eurojackpota i pierdoły z Allegro.

#pieniadze #pytanie #niebieskiepaski #pracbaza

zdnbfsbsj

• poniżej 10% 48.3% (58)
  • 10-15% 5.8% (7)
  • 15-20% 10.0% (12)
  • 20-25% 8.3% (10)
  • 25-30% 5.0% (6)
  • 30-40% 1.7% (2)
  • 40-50% 5.0% (6)
  • więcej 15.8% (19)

Oddanych głosów: 120

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apfi: Ja mam mentalność niewolnika i nie potrafię wydawać pieniędzy na przyjemności. :( Muszę wszystko inwestować i magazynować na przyszłość. Jedyna wymówka, żebym sobie kupił nową rzecz, to stara się musi zepsuć. Ostatnio tak czekałem z TV aż się z----e, Jak w końcu to się stało cieszyłem się jak dziecko że mogę sobie wreszcie nowe kupić xD
  • Odpowiedz
@ziomus13:

Kurna mam identycznie choć w sumie może jakbym zarabiał dziesiątki tys to byłoby inaczej? Choć to w moim przypadku nie dotyczy podrozy i jadania normalnego zarcia w tanich knajpach. Ja to raczej nazywam minimalizmem. I dobrze mi z tym.
  • Odpowiedz
@apfi: z reguły prawie nic. Ale w ciagu ostatniego roku kupilem kompa za 15k, nowy sprzet narciarski za 6k i rower za 20k. Wszystkiego sporo uzywam i jestem zadowolony.
  • Odpowiedz
@KazimierzWielki:

Też nie widzę sensu na wydawanie kasy na przyjemności.

miałem takiego sąsiada, jednego dnia wypadek zakończył jego żywot i dom + pieniądze dostała jakaś babka z rodziny. jeśli nie masz gówniaków to po prostu zafundujesz komuś bonus o wartości x lat swojej pracy
  • Odpowiedz