Aktywne Wpisy

zwykly_szarak +334
źródło: 1000008426
Pobierz
moll +23
Prawie 13 lat z jednym awatarem i na przestrzeni lat coraz więcej p-----------k do postaci Małej Mi, bo nieeee, nie mogę po prostu lubić bajki Muminki, ja się na 100% utożsamiam z Małą Mi w wersji jej "popkulturowego" odbioru (który nie istniał w takiej postaci w momencie, kiedy wstawiałam ten obrazek na profilowe) i należy mi się z tego tytułu mniejsza lub większa analiza mojej nieskromnej osoby przez pryzmat postaci fikcyjnej plus
Zmieniać czy nie zmieniać obrazek profilowy?
- zostaw jak jest 65.6% (382)
- zmieniaj śmiało 9.3% (54)
- chcę budyń 25.1% (146)

Wytłumaczy mi ktoś po co wszyscy pchają się do miasta? Mówię tu o dorosłych ludziach, którzy biorą kredyty na 35 lat na bańkę żeby mieszkać w klitce. Jakie są te lepsze możliwości w mieście, atrakcje i usługi? Żabka na każdym rogu jest takim luksusem? Czy może teatr do którego nigdy nie pójdziesz ale gdybyś chciał to masz 15min tramwajem?
Pchanie się do miasta może miało sens z 20 lat temu, wtedy barber to był eksluzywny fryzjer, powstawały burgerownie a o vege jeszcze nikt nie słyszał. Takie pierdoły to teraz na byle wsi powstają razem z paczkomatami, żabkami, żłobkami i innymi pierdołami. Jak nie mieszkasz daleko od granic miasta to nawet uber spokojnie pojedzie.
Moje ulubione argumenty dorosłych ludzi:
- hehe a jak będę chciał panne wziąć na chatę to będę potem z nią 1h jechał za miasto?
- hehe a jak będę chciał się nawalić na mieście to jak wrócę jak nie będzie ubera?
#mieszkanie #dom #miasto #wies #nieruchomosci #kredyt #kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: comment_1620938534vamrxemWC2EL9hF8kKaVvH
PobierzJedyny problem to był wyjazd z osiedla w godzinach porannych, korek już w parkingu podziemnym się robił.
@Malinowy_mus Na rogu Ordona i Kasprzaka.
@maryjuszpitagoras: No to w Warszawie tylko potrafi zająć dojazd 12 km do pracy w godzinach szczytu.
@mirko_anonim:
Mam multisporta i mogę faktycznie chodzić na siłownie, fitness, basen, ściankę wspinaczkową, saunę, itd. Mam to w "abonamencie" więc mnie stać, wystarczy że wyjde z domu i znajdę najbliższy obiekt
Nie mam prawa jazdy i nie muszę mieć
Nie mam
@mirko_anonim: Droga do pracy 10 min spacerem zamiast godziny autem, jeszcze jak cię śnieg zasypie to w ogóle pozdro.
Chcę iść do kawiarni posiedzieć, to 5 minut i jestem. Chcę pójść sobie na pizzę, lody, do parku w niedzielę,
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
Dziękuję za robienie dobrej roboty - każdefo dnia coraz mniej chce mi się przeglądać wykop.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@mateusz_dzordan5656: ja rok, jeszcze w covidzie podczas lockdownu xD najgorszy czas ever, nawet słońce nie dochodziło do mieszkania