Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wytłumaczy mi ktoś po co wszyscy pchają się do miasta? Mówię tu o dorosłych ludziach, którzy biorą kredyty na 35 lat na bańkę żeby mieszkać w klitce. Jakie są te lepsze możliwości w mieście, atrakcje i usługi? Żabka na każdym rogu jest takim luksusem? Czy może teatr do którego nigdy nie pójdziesz ale gdybyś chciał to masz 15min tramwajem?
Pchanie się do miasta może miało sens z 20 lat temu, wtedy barber to był eksluzywny fryzjer, powstawały burgerownie a o vege jeszcze nikt nie słyszał. Takie pierdoły to teraz na byle wsi powstają razem z paczkomatami, żabkami, żłobkami i innymi pierdołami. Jak nie mieszkasz daleko od granic miasta to nawet uber spokojnie pojedzie.

Moje ulubione argumenty dorosłych ludzi:
- hehe a jak będę chciał panne wziąć na chatę to będę potem z nią 1h jechał za miasto?
- hehe a jak będę chciał się nawalić na mieście to jak wrócę jak nie będzie ubera?

#mieszkanie #dom #miasto #wies #nieruchomosci #kredyt #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wytłumaczy mi ktoś po co wszyscy pchają się d...

źródło: comment_1620938534vamrxemWC2EL9hF8kKaVvH

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja zamieszkałem dla studentek. Ja się starzeję, a one ciągle są w tym samym wieku. Oczywiście preferowałem wynajem, nie pakowanie się w kredyt na całe życie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pochodzę z małej miejscowości, gdzie bezrobocie wynosi 40%, ale oczywiście każdy pracuje, tyle że na czarno. Przyjechałem do Warszawy w 2005 roku na studia. Teraz zarabiam względnie dobrze, kupiłem mieszkanie które zakładam że jeszcze 6 lat będę spłacał i zapewne kiedyś wyjade z tego kurvidołka, bo znam lepsze miasta w polsce i europie do życia. Pytasz dlaczego Warszawa? Ano dlatego że tu miałem jakiś start. Miasto jak miasto, nie
  • Odpowiedz
@WielkiPowrut88: Normalne, podobało mi się bo było drogo ale za to ładnie i ludzie nie śmierdzieli. W lato zdarzało się że pomiędzy blokami imprezy spontanicznie się tworzyły, ktoś puścił muzykę z balkonu a kilkadziesiąt osób sobie piło i gadało.

Jedyny problem to był wyjazd z osiedla w godzinach porannych, korek już w parkingu podziemnym się robił.

@Malinowy_mus Na rogu Ordona i Kasprzaka.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po pierwsze bliżej roboty. Jeżeli dojazd zajmuje 1h dziennie to po prostu szkoda tego czasu. Dwa to lato jak lato ale w zimie na wsi nie ma kompletnie co robić. Żeby spotkać się ze znajomymi zawsze musisz myśleć o kierowcy. Bez kierowcy nie zrobisz nic bo boltów/uberów nie ma a 2 taxówkarzy na krzyż decyduje ich widzi mi się czy przyjadą czy nie. Raz Ci powie 50zł za 7km
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja mieszkam pod Warszawą i nie wyobrażam sobie mieszkania w tym gównie więcej. Sam mam 2 mieszkania które wynajmuje w Wawie i współczuję ludziom którzy muszą tam mieszkać, straszny syf. Nie wiem co ludzi motywuje do mieszkania w mieście.
  • Odpowiedz
Jakie są te lepsze możliwości w mieście, atrakcje i usługi? Żabka na każdym rogu jest takim luksusem? Czy może teatr do którego nigdy nie pójdziesz ale gdybyś chciał to masz 15min tramwajem?

@mirko_anonim:
Mam multisporta i mogę faktycznie chodzić na siłownie, fitness, basen, ściankę wspinaczkową, saunę, itd. Mam to w "abonamencie" więc mnie stać, wystarczy że wyjde z domu i znajdę najbliższy obiekt
Nie mam prawa jazdy i nie muszę mieć
Nie mam
  • Odpowiedz
Jakie są te lepsze możliwości w mieście, atrakcje i usługi? Żabka na każdym rogu jest takim luksusem? Czy może teatr do którego nigdy nie pójdziesz ale gdybyś chciał to masz 15min tramwajem?

@mirko_anonim: Droga do pracy 10 min spacerem zamiast godziny autem, jeszcze jak cię śnieg zasypie to w ogóle pozdro.
Chcę iść do kawiarni posiedzieć, to 5 minut i jestem. Chcę pójść sobie na pizzę, lody, do parku w niedzielę,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Chcę mieć kontakt z ludźmi a nie dostawać depresji od tego, że po 20:00 nie ma ani jednego człowieka na ulicy, bo albo śpią albo jeszcze nie wrócili z miasta z pracy. Nawet ich widzieć, obcych ludzi, ale niech coś się dzieje.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz