Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć Mirki i Mirabelki Sprawa jest delikatna. Moje małżeństwo w niedalekiej przyszłości raczej dobiegnie końca. Jak się domyślam pojawi się "problem" podziału majątku w sądzie. Zarabiam około 10x więcej niż żona i myśle, że byłoby to bardzo niesprawiedliwe jakby dostała połowę naszego majątku. Już pal licho połowę mieszkania i jeden samochód, ale zastanawiam się jak mogę ukryć część gotówki, żeby sąd się o tym nie dowiedział? Da się to w ogóle zrobić, skoro każda wypłata wpływa na konto? Dodam, że żona tak naprawdę nie ma pojęcia ile mamy oszczędności i gdzie je trzymamy. Dzięki za wszystkie rady.

#malzenstwo #rozwod #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: po fakcie raczej trudno ukryć, zwłaszcza dane z konta, do którego obydwoje macie dostęp. Masz dwa albo trzy problemy: podział obecnego majątku (ruchomego i nieruchomego, plus oszczędności, aktywa, prawa itd), alimenty (na dzieciaki ale może również na ex-żonę) oraz w związku z tym zabezpieczenie przyszłych wpływów (tu spółka albo ewakuacja do cywilizowanego ustroju fiskalnego).

Temat dla prawnika. Jak podejrzewasz że małżowina wyprzęgnie, to lepiej złożyć pozew samodzielnie zabezpieczając odpowiednio
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wyplacaj w gotowce z bankomatu i kupuj złote 1 uncjowe monety. Schowaj dobrze. Jedna monete mozesz kupic anonimowo wiec tak co kilka dni jedna monete kupuj - cena ok 9 tys zl
Nikt sie o niczym nie dowie. Jak dojdzie do analizy rachunku powoesz ze wydawales na bieżace zycie, placiles gotówka i nie zbierales paragonów
  • Odpowiedz
wiec tak co kilka dni jedna monete kupuj - cena ok 9 tys zl

Nikt sie o niczym nie dowie. Jak dojdzie do analizy rachunku powoesz ze wydawales na bieżace zycie

@awful2: XD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Ciekawe jak to jest - kiedy prześwietla ci konto i historie rachunku.

ja bym kupil złote monety za gotówkę i zakopał. A później grał głupa, że przewaliłem to w kasynie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pamiętaj, żeby pod żadnym pozorem nie sprzedać wszystkiego, co należy do ciebie a za gotówkę kupić bitcoiny i zrobić atomic swap na monero (XMR). Potem absolutnie nie wolno ci mówić, że zostałeś oszukany przez internetowego samozwańczego maklera, który ukradł cały twój majątek, a potem zniknął i nie masz z nim kontaktu. Były już przypadki takich baranów. Niektórzy ludzie wierzą, że blockchain bitcoina da się śledzić a przy blockchainie monero
  • Odpowiedz