Aktywne Wpisy

maniel +177
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +85
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

#rower #krakow
„Art. 24.
1. Kierujący pojazdem jest obowiązany przed wyprzedzaniem upewnić się w szczególności, czy:
1) ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez utrudnienia komukolwiek ruchu;
2) kierujący, jadący za nim, nie rozpoczął wyprzedzania;
3) kierujący, jadący przed nim na tym samym pasie ruchu,
Ale jaką różnicę robi ci gdzie pojechał później? Jakbyś go potrącił to by powiedział, że chce jechać na wprost i ty miałbyś problem.
Dwa, że polecam usunąć ten wpis. Nie dość że dowodzi że nie wiesz jak się jeździ to jeszcze opublikowałes wizerunek chłopa i z tego będą wyłącznie problemy
źródło: eda02a153f8b42eaa9d38ba4a289a97b
PobierzZwróć uwagę, że przepisie jest "na wprost po jezdni" a nie "na wprost przez skrzyżowanie".
art. 27 ust 1a prd
@krytyk__wartosciujacy: W dokładnie tym samym artykule masz także poruszony ten temat (Art. 24., ustęp 1., punkt 3.)
źródło: e2daa87bfa9c4b34b3bc54ef253b91c6
PobierzDla mnie tak, tylko powiedz jeszcze jak ty to rozumiesz. Bo nadal nic tutaj nie ma o jeździe na wprost przez skrzyżowanie.
Co do dzielenia przez OPa skrętu w lewo na nieskończenie wiele odcinków jazdy na wprost, to niestety, ale ustawodawca przewidział, że niektórzy kierowcy uważali na matematyce w liceum, i zapis brzmi "zamierza skręcić w drogę poprzeczną" a nie "jedzie po krzywej".
Jedyna słuszna krytyka zachowania rowerzysty jest