@gorzki99: nie zna języka. Proszę tu natychmiast wrócić, kupuje bilet powrotny. Ale nie dotrę i nie zostawię swojego auta, proszę o załatwienie biletu, transportu samochodu i rodziny i taksówki itp itd etc. To jest fajny przepis na papierku ale my tyle możliwości Olania ściągnięcia z urlopu że hej.
@Grzesiek_astronaut2: A co mnie to interesuje? Mialem jej lekcje jezyka zafundowac?
proszę o załatwienie biletu, transportu samochodu i rodziny
Spoko jutro bedzie po pana transport - wysylam mietka sluzbowym autem po pana. I tylko po Pana bo to z Panem mam umowe a nie z Pana zona. Ale niech Pan zna moje dobre serce - jak zona chce to tez moze sie zabrac - nie ma problemu.
szefie problem jest. żona się połamała. musi poleżeć parę dni w szpitalu a ja muszę zająć się dziećmi.
@frems: w takim przypadku jest "chorobowe na opiekę" ale lekarze strasznie niechętnie to wystawiają. Znajomemu żona sie połamała i musiał zająć sie dziećmi i odbijał sie od 3 lalkarzy bo nie chcieli tego L4 wystawić.
@gorzki99 trochę nie rozumiesz tego przepisu. Jest on praktycznie martwy i rzadko jaki pracodawca z tego korzysta, bo jeśli korzysta to pracownik naciągnie go na ogromne koszty.
trochę nie rozumiesz tego przepisu. Jest on praktycznie martwy i rzadko jaki pracodawca z tego korzysta, bo jeśli korzysta to pracownik naciągnie go na ogromne koszty.
@Ka4az: bardzo dobrze rozumiem ten przepis (i dlatego jak wspomnialem - wszelkie faktury za noclegi na urlopie bralem na siebie) wlasnie po to zeby pracodawcy sie nie oplacilo mnie z urlopu odwolywac. Ale moge sobie wyobrazic ze pracodawcy dalej bedzie sie oplacac zaplacenie faktur
że sobie poradzę z emocjami, które wystąpią w tym procesie.
Odpowiedz
@insystem: Z własnego doświadczenia Ci powiem, że tchórz, który podpisał ten papier nawet nie przyjdzie na rozprawę. Prawdopodobnie dostaniesz wezwanie na przesłuchanie, a wyrok zostanie wydany zaocznie.
Ladnych parę lat temu zwolnili mnie w taki sam sposób i w sumie za coś bardzo podobnego. Odmówiłem wykonania polecenia, które naraziłoby mnie na utratę życia/zdrowia (wejscie po drabince na dach, bo coś tam, w
A jak odebral telefon to pracodawca mial skuteczny kontakt
@gorzki99: To działa tylko w przypadku telefonu służbowego. Pracodawca bez Twojej zgody nie ma prawa dzwonić na Twoj telefon prywatny. Doedukuj sie prawnie.
To już któryś Twój komentarz z kolei, w którym kłamiesz, przeinaczasz prawo lub go po prostu nie znasz. Albo jesteś głupi, albo jesteś po prostu posłusznym kundelkiem, który każde słowo "kierownika" bierze jako prawdę objawioną.
Dostales polecenie sluzbowe wiec musiales je wykonac
@Kapitan_Pudenda: Czego w tym wysrywie miałem nie zrozumieć? Wyjaśnisz? Według tego co napisałeś trzeba wykonać każde polecenie służbowe przełożonego. P--------z od rzeczy jakieś kocopoły, a potem p--------z, ze nikt nie czyta ze zrozumieniem. Ogarnij się koleś.
@insystem: Z własnego doświadczenia Ci powiem, że tchórz, który podpisał ten papier nawet nie przyjdzie na rozprawę. Prawdopodobnie dostaniesz wezwanie na przesłuchanie, a wyrok zostanie wydany zaocznie.
@Kapitan_Pudenda: Być może. Jestem pełen obaw... Niestety 52 1 skutecznie mi uprzykrza życie, bo jak wspomniałem pracuję w publicu i skutecznie utrudnia mi to żywot zawodowy. Nic czego nie da się naprawić paroma sprawami w Sądzie pracy. Niestety na spotkaniu padło,
@insystem trzymaja strone, ale czy jak wezwiesz ich na swiadkow, to zeznaja jak bylo?
@Ulic_Qel_Droma: Niektórzy pewnie tak, bo są na skraju wytrzymałości psychicznej. Gadałem z ex-pracownikami i potwierdzą schemat działania Prezesa. Nie mniej, nie chodzi mi o pranie brudów firmy, tylko o uznanie dyscyplinarki za niezasadną.
@SolarisYob: 80 tys to tylko ilość, która poszła ze swoją sprawą do sądu. A ile pracodawców złamało prawo, po czym pracownik bał się pójść do sądu ze wzgledu na potencjalne konsekwencje w przyszlej karierze?
@insystem: a nie wbija Ci "bezprawna i świadoma odmowa wykonania polecenia, zagrażająca istotnym interesom pracodawcy, uzasadnia rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika" ?
Jako były szef IT nie muszę nic zbierać :) Ale dziękuję za radę. System został tak zaprojektowany, że próba usunięcia czegokolwiek poinformuje babkę od RODO (a to zewnętrzna firma, która robi nam audyt raz na kwartał) i pozostawi bardzo paskudny ślad w historii. Tak czy siak szykuje się niezła impreza.
@insystem: Ulala ciekawe, właśnie miałem Ci doradzić zabezpieczenie dowodów. Mimo wszystko jednak może być tak że będą chcieli te dowody
Mirko: A co powiedział prezes?
Prezes: [pic]
No to spotkamy się z pracodawcą w Sądzie Pracy. Trzymajcie kciuki.
#pracbaza #praca #prawo
źródło: 1000017188
Pobierz@gorzki99: nie zna języka. Proszę tu natychmiast wrócić, kupuje bilet powrotny. Ale nie dotrę i nie zostawię swojego auta, proszę o załatwienie biletu, transportu samochodu i rodziny i taksówki itp itd etc. To jest fajny przepis na papierku ale my tyle możliwości Olania ściągnięcia z urlopu że hej.
@Grzesiek_astronaut2: A co mnie to interesuje? Mialem jej lekcje jezyka zafundowac?
Spoko jutro bedzie po pana transport - wysylam mietka sluzbowym autem po pana. I tylko po Pana bo to z Panem mam umowe a nie z Pana zona. Ale niech Pan zna moje dobre serce - jak zona chce to tez moze sie zabrac - nie ma problemu.
@frems: w takim przypadku jest "chorobowe na opiekę" ale lekarze strasznie niechętnie to wystawiają. Znajomemu żona sie połamała i musiał zająć sie dziećmi i odbijał sie od 3 lalkarzy bo nie chcieli tego L4 wystawić.
@Ka4az: bardzo dobrze rozumiem ten przepis (i dlatego jak wspomnialem - wszelkie faktury za noclegi na urlopie bralem na siebie) wlasnie po to zeby pracodawcy sie nie oplacilo mnie z urlopu odwolywac. Ale moge sobie wyobrazic ze pracodawcy dalej bedzie sie oplacac zaplacenie faktur
Ladnych parę lat temu zwolnili mnie w taki sam sposób i w sumie za coś bardzo podobnego. Odmówiłem wykonania polecenia, które naraziłoby mnie na utratę życia/zdrowia (wejscie po drabince na dach, bo coś tam, w
@eloyard: Zapewne mityczna "utrata zaufania do pracownika" bez większego uzasadnienia.
@gorzki99: Widzę, że kolega nie odróżnia obozu jenieckiego od bycia pracownikiem. XD
@Kapitan_Pudenda: Widze ze kolega po pierwsze nie rozroznia stosunku pracy a po drugie nie czytal ze zrozumieniem.
@gorzki99: To działa tylko w przypadku telefonu służbowego. Pracodawca bez Twojej zgody nie ma prawa dzwonić na Twoj telefon prywatny. Doedukuj sie prawnie.
To już któryś Twój komentarz z kolei, w którym kłamiesz, przeinaczasz prawo lub go po prostu nie znasz. Albo jesteś głupi, albo jesteś po prostu posłusznym kundelkiem, który każde słowo "kierownika" bierze jako prawdę objawioną.
@Kapitan_Pudenda: Czego w tym wysrywie miałem nie zrozumieć? Wyjaśnisz? Według tego co napisałeś trzeba wykonać każde polecenie służbowe przełożonego. P--------z od rzeczy jakieś kocopoły, a potem p--------z, ze nikt nie czyta ze zrozumieniem. Ogarnij się koleś.
@Kapitan_Pudenda: To skoro ja jestem glupi to patrz kretynie co napisalem wczesniej:
@Kapitan_Pudenda: Być może. Jestem pełen obaw... Niestety 52 1 skutecznie mi uprzykrza życie, bo jak wspomniałem pracuję w publicu i skutecznie utrudnia mi to żywot zawodowy. Nic czego nie da się naprawić paroma sprawami w Sądzie pracy. Niestety na spotkaniu padło,
@Ulic_Qel_Droma: Niektórzy pewnie tak, bo są na skraju wytrzymałości psychicznej. Gadałem z ex-pracownikami i potwierdzą schemat działania Prezesa. Nie mniej, nie chodzi mi o pranie brudów firmy, tylko o uznanie dyscyplinarki za niezasadną.
@insystem: [OSTROŻNIE] ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@insystem: Ulala ciekawe, właśnie miałem Ci doradzić zabezpieczenie dowodów. Mimo wszystko jednak może być tak że będą chcieli te dowody