Wpis z mikrobloga

najczęściej te wymagania z kosmosu to żeby się chociaż myl zmieniał ubrania i nie oglądał za innymi i żeby miał stała pracę xD

@Linnior88: To są wymagania, które spełnia zdecydowana większość mężczyzn. Ba, nawet więcej mężczyzn spełnia te warunki, niż kobiet.
  • Odpowiedz
@Klimbert ale mnie w-------ą takie posty, prawie nie komentuje ale już tyle ich naczytałam że nie wytrzymie xD wg ciebie najlepiej se zrobić gówniaka z byle kim, byle kiedy, nie ważne że się nie ma zasobów (mówię o materialnych i nie, np. Czasie), potem wyrośnie jakaś patola z tego. W ogóle nie rozumiem ciśnięcia bezdzietnych pod kątem systemu emerytalnego, państwa w przyszłości, bo takie często macie argumenty: róbcie dzieci bo to
  • Odpowiedz
@Klimbert Tak w sumie to przykra sytuacja. Imo trudno dobrać się w dobrą parę, trzeba zgrać nie tylko charakter ale również światopogląd, styl życia. Już nie mówiąc o tym, że trzeba się spotkać w odpowiednim czasie, będąc wolnym itd.
Być rodzinnym, uczuciowym, pragnącym potomstwa i jednocześnie samotnym to niesamowita tortura...
  • Odpowiedz
@Linnior88: Daj spokój dziewczyna podjęła świadomą decyzję. Nie weim czy miała, za duże czy za małe wymagania bo to jest jakaś pojedynczy przypadek.

Natomiast to co Ty napisałeś że starczy takie minimum też jest przesadą i tyle. Przez 20 lat 35 letnia laska nie znalazła by żadnego faceta które spełniał by te minimum które opisujesz?
  • Odpowiedz
Tak to jest jak się czeka na księcia z bajki w nieskończoność, a kwestię dziecka odkłąda się na później.

@Klimbert: To akurat typowa feministyczna propaganda na którą kobiety są podatne bo ściąga z nich odpowiedzialność. Kobiety chcą dzieci, ale boja się brać odpowiedzialność za swoje życie i tu wchodzi feminizm który im mówi że mają czas, że kariera ważniejsza (przeważnie kariera w żabce xD) i ogólnie nawet jak będą miały
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas czyli wolisz, kiedy laska puszcza się w klubach niż rozwija karierę? XD zastanów się co piszesz, bo mówimy tu dosłownie o koleżankach twojej mamy, które gdybają o puszczeniu się w klubie. To nie metafora na szukanie męża
  • Odpowiedz
@Klimbert dopóki nie było internetu tylko rodzina wiedziała, żeś debil. Jesteś tym samym człowiekiem, który chętnie by tę kobietę ukamieniował, gdyby ośmieliła się zostać sama z dzieckiem (bo np. tacie dziecka się odwidziało) i założyła konto na tinderze.
  • Odpowiedz
@onepnch nie wiesz czy nie jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Można pracować nad mięśniami ale nad wzrostem i mordą już niezbyt. W związku ważniejszy powinien być charakter ale to jest związek a nie przyjaźń. Obie osoby muszą się podobać również fizycznie nawzajem, chociaż na początku (wiadomo, że ludzie się starzeją i tracą na wyglądzie).
  • Odpowiedz
  • 16
wg ciebie najlepiej se zrobić gówniaka z byle kim, byle kiedy, nie ważne że się nie ma zasobów (mówię o materialnych i nie, np. Czasie), potem wyrośnie jakaś patola z tego.

@MechanicznaPitaja: 17 lat to sporo czasu aby znaleźć odpowiedniego faceta. Z byle kim i byle kiedy to można sobie zrobić dziecko w wieku 20 lat, a nie w wieku 30+ lat.

Tylko moje pytanie jako różowa 28 lvl która
  • Odpowiedz
@Linnior88: Trafić to możesz dychę na ulicy, a nie faceta. To kobieta wybiera faceta spośród wielu podbijających. Jeśli źle wybiera partnera to jest tylko i wyłącznie jej wina, a nie żadnego trafu…
  • Odpowiedz
  • 4
Jesteś tym samym człowiekiem, który chętnie by tę kobietę ukamieniował, gdyby ośmieliła się zostać sama z dzieckiem (bo np. tacie dziecka się odwidziało) i założyła konto na tinderze.

@kujukuju: kij wiesz a się odzywasz. Uwielbiam takie projekcje xD Akurat tak się składa, że nie mam absolutnie nic do samotnych matek szukających faceta na tinderze bo życie się różnie ukłąda i facet zawsze może opuścić kobietę albo zwyczajnie po prostu umrzeć.
  • Odpowiedz
czyli wolisz, kiedy laska puszcza się w klubach niż rozwija karierę? XD zastanów się co piszesz, bo mówimy tu dosłownie o koleżankach twojej mamy, które gdybają o puszczeniu się w klubie. To nie metafora na szukanie męża

@BillieJane: i po co te urojenia? Ani słowem nie napisałem co ja wolę, bo to nie ma w tym temacie znaczenia. Powtarzam tylko ich słowa.
  • Odpowiedz
@Klimbert to jest właśnie problem ludzi twojego pokroju, obwiniacie osoby jak ja za przywileje (wcześniejsza emerytura) które mi należą, a nie faktycznie ludzi od których to zależy (czyt. Polityków). Dla twojego łba pewnie będzie za dużo, że głosowałam na PO, które słynie z tego, że zrównali wiek emerytalny, przez co cała masa innych pustych łbów przestała na nich po tym głosować i mieliśmy potem 8 lat najgorszych rządów ever
  • Odpowiedz
Baba najwyraźniej sama siebie oszukiwała z tym, że nie chciała dzieci, a chce bombelka tak naprawdę. Jak ktoś nie chce mieć dzieci to wiadomość o niepłodności przyjmuje albo z radością, albo jest to takiej osobie obojętne ¯\(ツ)/¯ Na logikę nad czym tu płakać? Że nie będzie mogła mieć dziecka, którego i tak nie chce? Nonsens

@Zgrywajac_twardziela: dla niektórych to trudna decyzja i nie są pewni, bo sprawa jest skomplikowana. Pewnie
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan

@Linnior88: Daj spokój dziewczyna podjęła świadomą decyzję. Nie weim czy miała, za duże czy za małe wymagania bo to jest jakaś pojedynczy przypadek.

Natomiast to co Ty napisałeś że starczy takie minimum też jest przesadą i tyle. Przez 20 lat 35 letnia laska nie znalazła by żadnego faceta które spełniał by te minimum które opisujesz?

Ja kogo też nie znalazłam tego minimum bo zawsze jest któras z opcji
  • Odpowiedz
Tylko moje pytanie jako różowa 28 lvl która nie chce dzieci bo nie czuje tego, po prostu, co mnie to interesuje co się stanie z polską w przyszłości?

To cie interesuje, że jesteś częścią systemu i przejdziesz na emeryturę w super niskim wieku i będziesz pasożytować na społeczeństwie.

Wali mnie to że system emerytalny nie podoła. Ja radzę sobie świetnie, sama się zabezpieczę na przyszłość

@MechanicznaPitaja: nie zabezpieczysz. Jeśli myślisz
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto

>i nie oglądał za innymi

@Linnior88: I w ten sposób odpada 99,9% populacji mężczyzn, bo nasza biologia niejako wymusza na nas to "oglądanie się". Ten 0,01% to po prostu niewidomi, ich ta przypadłość nie dotyczy ¯\(ツ)/¯

A ja złapie faceta za jaja na ulicy bo mam okres i to wymusza na mnie natura
Nie tłumacz jakimiś wyimaginowanymi naturami braku kontroli nad sobą
  • Odpowiedz