Wpis z mikrobloga

Jak wygrał Nawrocki to wkurzona zaczęłam szukać nieruchomości w krajach śródziemnomorskich i zobaczyłam, że jakbym sprzedała to co mam w Polsce to mogłabym sobie kupić dom nad morzem w Chorwacji i teraz ta myśl nie daje mi spokoju. Przecież to byłoby takie piękne. Życia by mi nie starczyło, żeby eksplorować te wszystkie wyspy i to co tam jest. Boję się trochę, bo jak coś mi w głowie zaczyna kiełkować to wkrótce okazuje się planem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak patrzę teraz na zdjęcia stamtąd to żal mi dupę ściska, że ludzie sobie tak żyją w pięknym i ciepłym miejscu. A w sumie Chorwacja to taka Polska tylko na południu. Ktoś tam może mieszka z Wykopków?
#logikarozowychpaskow #rozkminy #chorwacja
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Howea ja bym się przez glupią politykę tak nie nakrecał i to w żadną stronę barykady serio. To są inne realia ,inny ludzki temperament i dziwny język. Ale co kto lubi ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 17
@klintoniusz We Włoszech jakoś nie umiem wybrać miasta, które by mi odpowiadało. Podoba mi się północ Włoch np. nad Gardą, ale tam nie jest wcale aż tak ciepło i jest drogo. Hiszpania za daleko, chciałabym móc tam dojechać autem jakbym miała jeszcze związki z Polską. No i chodzi mi o miejsce, gdzie będę bardziej swojsko się czuła, a Chorwacja to kraj słowiański. No i nie chcę, żeby to było jakieś zadupie,
  • Odpowiedz
  • 416
@OscarGoldman Pewnie nie szukałabym nieruchomości za granicą i nie zobaczyłabym, że mnie stać. A poza tym wtedy Polska wydawałaby mi się krajem z przyszłością, natomiast teraz mam takie dziwne przeczucie, że dopiero się zacznie. Nawrocki udawał w miarę normalnego człowieka, ale skoro wybrał akurat Czarnka na swojego współpracownika to kierunek i styl prezydentury jest jasny. Spokoju w tym kraju na pewno nie będziemy mieć.
  • Odpowiedz
@Howea: to uważasz że jak by tusk stał na trzaskiem to by było lepiej? dla mnie nawrot o tyle dobre rozwiązanie że będzie stał okoniem do rządów tuska, zresztą, tusk miał 1.5 roku na przygotowanie porządnego kandydata pod wybory, miał 1.5roku na spełnienie chociaż kilku obietnic ważnych dla PL a tak co spełnił? ze 100 konkretów kilka bo je lewica i hołownia przepchnęli, zresztą nic ani dla ciebie ani dla
  • Odpowiedz
  • 50
@CzarnyOwiec Próbowałam się nie przejmować polityką, ale jednak w Polsce sytuacja nie jest normalna, a moim zdaniem będzie gorzej. Konfederacja, żeby zdobyć jak najwięcej głosów będzie jechać przekazem anty UE, a jak takie coś może się skończyć to widać po UK. A poza tym co nas tak naprawdę tutaj trzyma. Tylko przez to, że się tu urodziłam mam się męczyć przez większość roku z kiepską pogodą, do tego ogromne podziały społeczne.
  • Odpowiedz
  • 322
@OscarGoldman PIS przez 8 lat nic nie zrobił poza rozdawaniem socjalu i jakoś ludzie dalej głosują. PO rządzi 1,5 roku. Posprzątanie po PISowcach to jest 8 lat ciężkiej roboty, a ludzie oczekują cudów po roku. Może PIS im da te cudy, ja wolę sobie leżeć w tym czasie na plaży niż patrzeć na Czarnków, Mateckich, Kurskich i całą tą trzodę chlewną.
  • Odpowiedz
@OscarGoldman: a katarynka mencenek coś zmieni? Poważna partia co chce tylko obniżać podatki... 3 razy pisali ustawę zwiększającą kwotę wolną od podatku bo nie umieli tego wyliczyć (_ ) to było tak poniżające że mencenek mówił że nie brał udziału w pisaniu tego xD
  • Odpowiedz
@Howea: >życie na tej planecie dłużej niż 20 lat i nie rozumienie że pis i po to jest ten sam stolec tylko w różnym sreberku i głosowanie od klikudziesieciu lat na zmiane na te same mordy nie spowoduje że dykta zamieni się w złoto
;_;
  • Odpowiedz
  • 16
@curiousboi Z turystyki ( ͡° ͜ʖ ͡°) dom bym podzieliła na dwie części, jedna dla mnie, a druga na wynajem. Widzę, że w ogóle dużo domów na sprzedaż tam już jest podzielona na dwie, trzy części. A może nawet udałoby się zachować obecną pracę, którą mam w większości zdalną. Poza tym ja bym potrzebowała tam kasę tylko na przeżycie, bo na wakacje już bym nie musiała jeździć
  • Odpowiedz
@NordAzazel: ale to obojętne, chodzi o polityka który szkód nie narobi, a nie zrobić cos dobrego, do takiego momentu w demokracji doszliśmy że "wybieramy mniejsze zło", nóż w kieszeni mi sie otwiera jak ktos mówi że a co np: Mentzen zrobił? a kiedy miał zrobic jak nie rządził, PIS rządził i PO - 20 lat, no chyba ludzie którzy trochę potrafią myśleć na kilka lat do przodu wiedzą że nie
  • Odpowiedz
@Howea: Co byś w tej Chorwacji robiła? Język znasz w stopniu komunikatywnym chociaż? Zdalnie pracowała dopóki korporacji się to nie spodoba i każą Ci pracować w biurze?
Kiedyś kminiłem, żeby kupić na Cyprze chatę, a wynajmować w Polsce, zaś na wyspie wynajmować turystom. Po ogarnięciu rynku, zauważyłem, że airbnb/booking jest spoko dopóki jesteś na miejscu i nie musisz tego ogarniać zdalnie z Polski. Mam znajomą co ma chatę we Włoszech
  • Odpowiedz
  • 12
@kylasek Jest mnóstwo Polaków, którzy nie znają angielskiego i chętnie by wzięli nocleg od kogoś kto rozmawia po polsku. Reklamowałabym się na polskich stronach, forach itd. i myślę, że jakoś by poszło. Turystyka w Chorwacji rośnie cały czas.
  • Odpowiedz