Wpis z mikrobloga

#kuchnia #gotujzwykopem

Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?

Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
  • 191
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 4
@Blind_D2 nie kupię gówna za 7000 zł. Ten lidlomix też uważam za nie potrzebny no ale 2000 za lepszy mikser/blender/whatever jeszcze jestem w stanie zaakceptować. Jak nie lidlomix to dostanie depilator Philipsa i tyle, chociaż uważam że lidlomix jej się bardziej przyda
  • Odpowiedz
@kopilop tak jak Pan @Blind_D2 powiedział.

Lidomix jest tak samo dobry, masz rację, ale ty nie kupujesz jej sprzętu kuchennego, tylko bilet wstępu do wyimaginowanego świata elity gotowania, a tego jej lidlomix nie da.

Osobiście uważam, że powinieneś wymyślić inny prezent, bo pchasz się na minę. Wydasz kupę pieniędzy na coś co jest wam do niczego niepotrzebne, a po pierwszej ekscytacji, kiedy już odstawi swoją zabawkę w kąt, ty zadasz
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja: co by nie mówić, takie sprzęty ułatwiają życie, te wszystkie mixy bardzo pomagają z wyrabianiem ciasta, jak ktoś ma mało pary w łapach, a mój ukochany wolnowar z najgorszej części mięsa robi rozpadające się na włókna gulasze czy potrawki, ale fakt, za tyle to nie :D
  • Odpowiedz
takie sprzęty ułatwiają życie,

@Vade: Oczywiście i cieszę się, że są. Sam korzystam, ale wywalać tyle kasy na termomiks, a odpuścić sobie bardzo podobny o wiele tańszy to jest snobizm albo głupota. I tak kiedyś będzie z tego podobny złom.
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja: pełna zgoda, w życiu bym nie kupiła sobie thermomiksa, chciałam tylko zauważyć że taki typ sprzętów potrafi co nieco ułatwić, to tak odpowiadając tym wszystkim co to “hurr durr bez urobku po łokcie nie nazywaj się człowiekiem, który coś umie ugotować”, “kiedyś mieszkaliśmy w jeziorze” i tak dalej
  • Odpowiedz
@moll: jezu, dzieki Moll, czuje sie jak kretyn, ale chociaz madrzejszy odrobinke (_ ) btw, lubie Twoj blog <3
  • Odpowiedz