Aktywne Wpisy

Rainmaker97 +1163
Amerykanizacja rynku pracy jest coraz bardziej zuchwała. Te gnoje z branży kurierskiej wprost już sugerują, że g---o płacą swoim pracownikom, więc aby ci zbytnio nie protestowali to całą odpowiedzialność zrzucają na klienta, a kuriera stawiają w roli żebraka liczącego na jałmużnę w postaci napiwku.
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
źródło: IMG_5963
PobierzCiesze się, ze temat psiarzy i kundli zaczyna wychodzić na forum publiczne. Polowa społeczeństwa jest zakładnikiem psiarzy i bez wyrażenia zgody MUSI w tym uczestniczyć. Szczekające kundle w blokach, zasrane chodniki, obszczane elewacje i samochody, codziennie setka ZGLOSZONYCH pogryzień - dość.
Trzeba w koncu podnieść glos i zakończyć ta patologie.
Wiem, ze jest tutaj sporo polityków, także z mojej strony pomysły:
1) PIES w budynku wielorodzinnym TYLKO za zgoda WSZYSTKICH mieszkańców, dlaczego ktoś
Trzeba w koncu podnieść glos i zakończyć ta patologie.
Wiem, ze jest tutaj sporo polityków, także z mojej strony pomysły:
1) PIES w budynku wielorodzinnym TYLKO za zgoda WSZYSTKICH mieszkańców, dlaczego ktoś
źródło: z24315142Q,Szczekajacy-pies--zdjecie-ilustracyjne-
Pobierz

Już nie wspominając że bum podczas korony
Spełniam te warunki, ale prędzej do mnie napiszą w sprawie jakiejś roboty w javie niż w czymś takim, mimo że skończyłem studia na politechnice, takie tematy nie są mi obce, a c++ również ogarniam dość dobrze.
Myślę zatem, że zmyślasz i wcale nikogo takiego nie brakuje.
Jestem ciekaw co to za pytania.
Ale daleko mi do tego by się uważać się za specjalistę. No i szczerze mówiąc to 95% seniorów nie różni się niczym od szeregowego mida, a czasami nawet juniora.
@ly000 Częste dyskusje jakie ostatnimy czasy prowadzę z potencjalnymi pracownikami dotyczą Spring Security i
@Stulejman_Beznadziejny: Trzeba przede wszystkim zdefiniowac kogo dotyka ten kryzys w IT. Wiele osob, ktore narzeka na obecna sytuacje sa albo bardzo mlode na rynku pracy (<5 lat) albo maja kompetencje, ktore nie znajduja potrzeby na rynku.
Osoby, ktore potrafia tworzyc wartosc biznesowa poprzez swoje kompetencje IT nie narzekaja na obecna sytuacje i zmieniaja prace na coraz lepsze. Rekruterzy mowia, ze znalezienie
1. Informacja o brakujących specjalistach jest od dłuższego czasu fikcją.
2. Brakuje nowych rynków do pisania aplikacji. Miałeś weba, później mobilki a od dobrych 10 lat nie ma nic nowego ciekawego. No teraz boom na AI ale na ile to prawdziwy nowy rynek a na ile hype zobaczymy.
3. Brak małych firm, głównie korporacje. Korporacje są niewydolne i zatrudniają za dużo ludzi. Patrz elon Musk który wywalił większość ludzi z
I za dużo ludzi idzie w IT, ta branża nie
W zachodnim internecie pojawiały się artykuły o tym że ludzie w firmach informatycznych są dyskryminowani ze względu na wiek, po prostu
W 2010 roku było chyba podobnie. Jak cała gospodarka ma problemy, to czemu IT ma nie mieć, jak zależy od reszty ?
@TheFunGuy: a czemu w ogole zachodnie firmy musza zatrudniac przez kontraktornie?
@keksoa: Nie zachodnim, tylko amerykańskim. I nie w firmach informatycznych tylko w
@blehblehbleh: w europie nie ma czegos takiego jak rynek it, to jest pic na wode akurat. tak mowiac zachod mam na mysli usa bo niczego innego nie ma xD