Aktywne Wpisy

Wrrronika +11
Upolowałam sobie trochę skrzeku i będę go jeść
Omnomnom
Żabi krąg
Omnomnom
Żabi krąg
źródło: 1000062353
Pobierz
qoop +15
źródło: temp_file5090610995257346453
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000062353
Pobierz
źródło: temp_file5090610995257346453
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Mnie takie podejście ocenowe obrzydziło naukę na
@mirko_anonim: Piszesz o jakimś poście, którego nawet nie zalinkujesz ani nie zacytujesz i my mamy się do tego odnosić na podstawie Twojej negatywnej interpretacji?
statystycznie ludzie lepiej wykształceni, lepiej uczący się mają lepiej. Możesz grać pod to że będziesz głupi i akurat wygrasz na loterii ale po co, lepiej być po korzystnej stronie statystki i samemu decydować o sobie. Im więcej się nauczysz w życiu tym będziesz w lepszej pozycji.
Do tego dzieci sie uczą dużo szybciej niż potem dorośli
Tylko, że dzisiaj wszyscy idą na studia, a w Polsce zawodówek i techników gdzie dzieciaki nauczą się dosyć dobrze zawodu i wyrobią chociaż troszkę fach w ręku najzwyczajniej nie ma.
Polski system nauczania to zakuwanie bezsensu niepotrzebnych informacji, a
@jacekparowka: Debil zapewne zarabia dużo nie dlatego, że się nie uczył, ale zapewne dlatego, że ma olewające podejście do życia, nie przejmuje się tak wszystkim, nie myśli
A w zeszłym miesiącu udało mi się wyjść z neetowania znajdując pracę przy rozkładaniu towaru. XD
Ale oceny mogą być dobre, mogą nie, bo nie chodzi tylko o oceny, ale też o inne strefy życia. U mnie w domu musiałem przynosić dobre oceny, ale za to jak mówiłem o emocjach, to podobno wymyślałem. No i tak oto skończyłem jak skończyłem,
@wcaleniepchamsiewmultikonto: w podstawówce? Polemizowałbym? Btw ja się w liceum dużo uczyłem, zwłaszcza astrofizyki - niestety nie ma takiego przedmiotu xD
Mój syn ma same szóstki.
-To musi śmiesznie wyglądać jak się uśmiecha.
@jacekparowka: puenta jest zeby nie wrzucac swojego dzieciaka bezmyslnie w statystyke jak ty to wlasnie robisz
Predyspozycje intelektualne i dobra pamięć, i oblecisz bez nauki.
Od dzieci należy wymagać pracy, a niekoniecznie naciskać na efekty, warto żeby dzieciak się uczył przynajmniej 40-50 minut po szkole, każdego dnia, a to czy da to na koniec ocenę dobrą czy bardzo
@bacaa90: No i to jest właśnie problem polskiego szkolnictwa, nauczyciele skutecznie tłumią naturalną chęć nauki. Sam uczyłem się biologi i przyrody sam z siebie odkąd umiem czytać. Popsuła to pani od biologii w gimnazjum, w podstawówce na przyrodzie po prostu musiałem wiedzieć wszystko aby zaspokoić ciekawość. Na chemii na początku