Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +1675
Mirki, to dziś!
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
kishibashi +137
Co za p------a akcja. Dziewczyna mnie obudziła, że jakaś kobieta przeraźliwie krzyczy pomocy na ulicy, wybiegłem z domu w samych spodenkach, boso xd i... to j----e pijane karynisko broniło się przed wracaniem do domu tak że obudziło kilka ulic xd
Przeczytałem dzisiaj post jakiegoś chłopa, który jest szczęśliwy i chwali się, że jego dzieciak ma w podstawówce same szóstki
i tylko jedna piątkę z WFu. Nie wiem jakie są wasze doświadczenia ale w przypadku moim jak i moich znajomych to o absolutnie o niczym nie świadczy. Było dużo Kaś, Mart czy Sylwii ze średnią 5.5 które skończyły jako przedszkolanka, fejsbukowa make-up artist czy termomixiara. Mój były znajomy, jeden z największych debili w klasie ma już od ponad 10 lat dobrze prosperujący zakład mechaniczny pomimo wywodzenia się z biedy i starego alkoholika. Sam pochodzę z robotniczej rodziny w której się nie przelewało. Akurat przedmioty ścisłe przychodziły mi łatwo więc miałem z nich piątki no ale od małego rozumiałem, że te wszystkie historie, geografie i plastyki to strata czasu i należy się skupić na tym, z czego będę chciał w przyszłości wyżyć. Udało mi się, zarabiam bardzo dużo i już teraz wiem, że najważniejsze co mogę przekazać swoim dzieciom w kwestii kariery i edukacji to to, aby nie były bezmyślnymi kujonami spełniającymi niespełnione ambicje rodzicow roboli. Do niczego to k---a nie prowadzi. Nic się nie stanie jak wasza latorośl pójdzie czasem na wagary... Tak długo, jak zachowany będzie zdrowy rozsądek oczywiście. Naturalnie nie mówię tutaj o jakichś dzieciach geniuszach, którzy w wieku 10 lat budują sztuczne ramiona i opracowują leki bo to inna kategoria ludzi xD. Trochę wysryw ale może komuś otworzy oczy, pzdr
#nauka #szkola #zycie #praca #pracbaza #finanse
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
O ile z częścią wypowiedzi można się zgodzić - nie ma co z wszystkiego szóstkować w podbazie, bo wiele z tego to pamięciówka (wymień 20 parków narodowych od największego do najmniejszego) i rzeczywiście wiele 5.0 potem siedzi na kasie gdy trójkowicze zarabiają kokosy handlując samochodami z niemiec 180kkm przebiegu i gardło sobie podrzynam -
Jeden chłopiec miał w szkole oceny średnie, a drugie zajebiste, same szóstki. Spytacie który jest szczęśliwy? Żaden, jeździ na wózku a drugi ma padaczkę.
Cumplu w jakim roku ty żyjesz? Obecnie można być niepełnosprawnym intelektualnie i skończyć studia, ale co z tego skoro pracodawcy mają generalnie te studia gdzieś?
Jak idziesz do korpo z dużymi zarobkami to bez wyższego możesz sobie pomachać do swojego CV albo zostać w niskich widełkach płacowych. Z tego co słyszałem - w IT też się Eldorado skończyło gdzie brali każdego jak leci.
Oczywiście to nie jest reguła - ale zdecydowanie lepiej mieć wyższe niż nie mieć.
@mirko_anonim: i juz sie poczułeś lepiej?
Jezeli chodzi o twoje dzieci, to raczej juz nie będą miały rodziców roboli. Zatem jak najpierw zrobisz sobie te dzieciaki, a potem zaczną rosnąć i chodzić do szkoły, to możesz
@jacekparowka: ale co ma wspólnego nauka z ocenami w szkole? Przecież to osobne rzeczy. Uczysz się z własnej inicjatywy, według własnych zainteresowań i na swoje sposoby, a nie pod dyktando programu nauczania.
Jak komuś to akurat leży to spoko, ale nie mieszaj nauki ze szkołą. Szkoła jest lepsza w obrzydzaniu edukacji niż czymkolwiek
@Wap30: ta, tak, już widzę 10 - 12 latki uczą się z własnej woli podstaw matematyki albo biologii, nie pod "dyktando".
Ja wychodzę z założenia, że podstawówka i liceum jak najszybciej, najbliżej i najniższy poziom nauczania, bo to są g---o warte papierki
@Sathanas_Gloriam: pracowałem na budowie i rok zdalnie IT z domu. Mam porównanie i niekoniecznie chciałbym siedzieć przed komputerem w domu sam.
@jacekparowka: dałbym ci 10 plusów człowieku.
Tak, 6stki w podstawówce o niczym nie świadczą i zazwyczaj nie mówią o predyspopzycjach lub geniuszu dziecka. Za 2 lata ten sam może mieć już tróję na świadectwie a ostatecznie skończyć bez wykształcenia lub z dużymi problemami w tym zakresie.
Tylko nie rozumiem czemu nie potraficie zaakceptować że ktoś jest dumny z takiego osiągnięcia swojej pociechy? Ja
@jacekparowka: Mam wrażenie, że to czasem takie pocieszanie się w stylu 'Nie idzie mi na studiach ale bill gates też ich nie skończył'
Dzieci w dzisiejszych czasach to się wysyła do szkół prywatnych.
Poza tym to może jeszcze w podstawówce niech się dziecko uczy wszystkiego, ale później trzeba odkryć jego potencjał i kierunkować rozwój. Powszechny system nauczania w Polsce to niestety produkcja niemyślących ludzi do systemu, bo zabijana jest kreatywność. Polska szkoła to najczęściej 3x Z, Zakuć, zdać i zapomnieć.