Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Camaxtle: Przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa, ukraińcom pozwolili zrobić marsz i wiec z okazji rocznicy wybuchu wojny, a polakom zabronili zrobić marsz 11 listopada z okazji odzyskania niepodległości
  • Odpowiedz
@xclws jak Cię tak boli temat tych zup, to dlaczego nie skontaktowałaś się z odpowiednim podmiotem, żeby uzyskać odpowiedzi na nurtujące Cię pytania? Może to była prywatna inicjatywa? Ktoś Ci zabrania gotować zupy bezdomnym? Dlaczego mnie obrażasz? W państwach prawa takich jak Polska (w przeciwieństwie do znanej Ci Rosji) podstawa prawna jest fundamentem każdego działania publicznego. Od wyzywania mnie od szoszonów nie staniesz sie mądrzejszy. Raczej dasz dowód na to, że
  • Odpowiedz
@xclws a te przywileje z komentarzy wczesniej to wyimaginowane ukraińskie flagi „gdzie się da” i ukraiński komponent w szkołach? A to Ukraińcy nie płaca podatków? Od kiedy? XD

Ty i tak nikomu nic nie zasponsorujesz ivan
  • Odpowiedz
@xclws: ale to głupim trzeba być xD litości. Dostaliśmy za darmo zastrzyk siły roboczej z Ukrainy, co przy obecnym niżu demograficznym jest nieocenione, a alternatywą jest branie inżynierów i fizyków jądrowych z Afryki. A ty tu gadasz jak to oni nam są niepotrzebni do czegokolwiek.
  • Odpowiedz
@malinq: Od 35 sekundy oglądaj, pani poślica z rzadu Tuska mówi o tym że ukraiński rząd przygotował ukraińskim dzieciom w Polsce ukraiński komponent do nauki historii, geografii i literatury.
https://vm.tiktok.com/ZGeg3rfHS/. Czy ja gdzieś napisałam że nie płacą? skoro mieszkają w Polsce to muszą gdzieś pracować żeby się utrzymać, a co za tym idzie muszą płacić podatki, chyba że żyją na socjalu, albo pracują na czarno
  • Odpowiedz
@malinq: Ty pierwszy zacząleś mnie wyzywać od ivanów. A do pozostałych sytuacji odniesiesz się i podasz podstawy prawne? Bo jestem bardzo ciekawa. Pominąłeś jeszcze jeden komentarz gdzie wymieniłam kilka sytuacji, w zasadzie to jeszcze 2 komentarze są, bo nie dawno opisałam jeszcze 1 sytuacje
  • Odpowiedz
@Karol1337: Podziękuję za taką siłę roboczą, na socjale dla nich wydajemy więcej niż oni nam zwrócą w podatkach. Szanuje tylko tych ukraińców co pracowali u nas przed wychem wojny, pracowici ludzie, a ci co przyjechali po wybuchu wojny nastawieni są głównie na socjale, zobacz na statystyki ile ukraińców pracuje, a ile nie
  • Odpowiedz
Czy przestępca i złodziej to to samo co państwo? Sugerujesz że w Niemczech nie ma ani jednego takiego który zrobił/robi na tym biznes? (Poza rządem niemiec)?

Nie są to dane do których nie masz dostępu może jest to przykrywane bezsensownym spamem ale możesz znaleźć ile wydał na to ZUS albo NFZ, a obie te instytucje raczej pownny oszczędzać a nie rozrzucać na lewo i prawo.
Rozumiem że już w tym wypadku Polaków nie trzeba
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: To nie są wymysły tylko smutna rzeczywistość, ale ktoś kto ma założone niebiesko żółte okulary tego nie zrozumie. Polak w Polsce jest gorzej traktowany niż ukrainiec i nielegalny imigrant, do polaków na pokojowych protestach i marszach można było strzelać, pałować i rzucać granatami hukowymi, a w biednych migrantów którzy siłą szturmują granice nie można, ukraińcy dostali pozwolenie na to żeby zrobić wiec i marsz z okazji rocznicy wybuchu wojny,
  • Odpowiedz
@xclws No i co Cię tak boli w tym ukraińskim komponencie? Przecież Ukraińcy wpłacili do budżetu więcej pieniędzy niż cały twój ród od chrztu Polski XD
  • Odpowiedz
@xclws jak chcesz żeby sie do czegoś odnosił to pisz konkretnie. Nie wiem co w twoim prymitywnym p---------u jest „pozostałym”
  • Odpowiedz
@malinq: Mieszkają w Polsce, chodzą do polskich szkół to mają się uczyć według polskiego klucza, jak chcą się uczyć historii, geografii i literatury ukraińskiej to niech wracają na ukraine albo zakładają sobie prywatne szkoły. Chyba tylko w twojej wyobraźni, oni nawet połowę tego co my na nich wydaliśmy nie zwrócili nam w podatkach.
  • Odpowiedz
@Jaszczompx: XDD ja wiedziałam że na wykopie jest pełno ukrofili, ale nie spodziewałam się aż takiego wyparcia, czy sytuacje które opisałam nie miały miejsca? Jeżeli gdzieś skłamałam to mnie popraw. Lepiej być szurem niż fajnopolakiem z syndromem wyparcia, wszystko co nie zgadza się z moim światopoglądem to od razu kłamstwo i wyzywanie wszystkich od szurów, zero argumentów.
  • Odpowiedz
@Ormiq: nie ma? to Ci odpowiem na konkretnych trzech przykładach 1. moja Mama jest przewlekle chora wymagająca stałego leczenia i badań, jak wybuchł COVID leczenie się z dnia na dzień zakończyło, bo covid i szpital jest szpitalem covidowym, przez ten czas wydaliśmy bardzo dużo środków aby utrzymać leczenie prywatnie, bo szpital dwa lata nie potrafił się przeorganizować z pacjentami i powiedzieć co dalej, po dwóch latach wybuchła wojna w Ukrainie,
  • Odpowiedz