Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xclws: serio tak Cię to boli, że ktoś kto musiał uciekać z własnego kraju dostał za darmo bilet na mecz, albo że jakiś urząd wywiesił flagę inną niż Polska? xd zero empatii
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Niemcami np.?
Kim trzeba być żeby zarabiać na takiej pomocy i robić na tym interes? Niemcami.
Kim trzeba być żeby pieniądze których brakuje wszędzie od NFZ przez socjale po wojsko i służby topić w idiotycznych socialach i dopłatach dla ukrainców? No Polską ale przynajmniej ukraina nas nie lubi bo nie mamy już siana na rozdawnictwo do którego ich przyzwyczailiśmy, za to ceni sobie Niemców.
  • Odpowiedz
Kim trzeba być żeby zarabiać na takiej pomocy i robić na tym interes? Niemcami.

@JackobC: ominął cię choćby podczłowiek z red is bad kręcący wałki na agregatach wspólnie z pisowcami? czy nie przejmujesz się tym co kto robi, a ważniejsze jest kto to robi?

Kim trzeba być żeby pieniądze których brakuje wszędzie od NFZ przez socjale po wojsko i służby topić w idiotycznych socialach i dopłatach dla
  • Odpowiedz
@xclws: ogromne przywileje w naszym kraju dla uchodźców z ukrainy

Wymień te OGROMNE (O S T R OŻ N I E) przywileje które mają Ukraincy. A których to my nie mamy.

Śmiało.
  • Odpowiedz
@gtk90: Tak boli mnie strasznie ta niesprawiedliwość i uprzywilejowanie jednej narodowości, dlaczego inne nacje gdzie też jest wojna nie dostały takich przywilejów? Dobrze że ukraińcy są tacy empatyczni że przez tyle lat nie pozwolili nam na zrobienie ekshumacji ludzi których pomordowali
  • Odpowiedz
@tomekruslan: Ta wypowiedź była po to żeby zbadać grunt jak zareagują polacy, gdyby nie było sprzeciwu i hejtu jaki się na nich wylał już dawno by wysłali te wojska, zwłaszcza że Macron też o tym mówił.
  • Odpowiedz
dlaczego inne nacje gdzie też jest wojna nie dostały takich przywilejów

@xclws: 20 lat temu mieliśmy 100k uchodźców z Czeczenii i dostali podobną pomoc.
Ukraińcy których poznałem są zdecydowanie bardziej empatyczni, niż osoby które tu narzekają na "niesprawiedliwe przywileje". Jeśli to wywołuje u Ciebie tak negatywne emocje, to trudno, nie mój problem. Zapytałem, bo czasem zapominam, że tacy ludzie rzeczywiście istnieją
  • Odpowiedz