Wpis z mikrobloga

@Mondument
No nie wiem czemu jeszcze niektórzy na tagu nie rozumieją że program wjeżdża xD
Przecież to niepojęte

Gruby z MRiT powiedział że do końca miesiąca będa szczegóły to będą, nie trzeba rok czekać jak z belka ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
No nie wiem czemu jeszcze niektórzy na tagu nie rozumieją że program wjeżdża xD

@onomatopejusz: nawet jeśli wjeżdża to aktualnie najprędzej będzie to od 2025 roku, przypominam że BK2 był przegłosowany w kwietniu, a BK0 jest dużo bardziej pokomplikowany więc wdrożenie zajmie bankom więcej czasu
  • Odpowiedz
@Mondument: Będzie wisiał w powietrzu w nieskończoność. Słabe wyniki wyborów do PE pokazują, że Lewica i 2050 już są połykane przez KO. Obie partie muszą się wykazać, że mają własny program i tożsamość. O ile Lewica może by mogła przehandlować swój głos za coś bardziej krzykliwego (wątpię, bo nieruchy są i tak głośne), tak 2050 nie puszczą a jeszcze Szymek może zyskać konkretny rozgłos używając zamrażarki. W zamian za to
  • Odpowiedz
@affairz: banki już wdrażają.

@depish: co wdrażają jak nawet nie ma ostatecznego projektu ustawy, który będzie głosowany? żeby wdrażać trzeba znać ostateczne, PRZEGŁOSOWANE ustalenia
  • Odpowiedz
a co innego mogli powiedzieć? Gdy powiedzieli, że nie pracują nad projektem to by było odczytane jako uwalenie projektu
  • Odpowiedz
Wejdzie, chociażby z powodów gospodarczych.
Nie dużym kosztem dla budżetu, nastąpi dźwignia rękami kredytobiorców na kilkaset miliardów złotych. Mieszkaniówka mimo, że jest prymitywna (dopiero przy wykończeniach ludzie muskają o "premium"), to bazuje w dużej mierze na typowo polskich przedsiębiorstwach w zakresie materiałów i usług.
Banki z kapitałem SP pewnie będą miały przecieki, więc jako pierwsze odpalą ofertę.
Tak więc duża część z każdej złotówki kredytu przetoczy się przez polskie firmy i zostanie
  • Odpowiedz