Aktywne Wpisy

PachneImbirem +159
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

themindcrusherHS +97
Dobra mirki, hear me out. Oficjalnie j---ć większość polskich pizzerni.
Przez ostatnie lata odklejkom cenowym nie było końca, a możnaby odnieść wrażenie, że zrobił się z tego konkurs "kto weźmie więcej". Nędzne sieciówki za placek w dostawie liczą dziś sobie ponad 60zł. "Restauracje" z mydłem i powidłem, burgerami, texmex, pierogami, ramenem i ekhm.... pizzą 'włoską' w jednej ofercie (xDˣᴰ) liczą sobie w dowozie ponad 80zł, a ostatnie znalezisko z pizzą w dostawie
Przez ostatnie lata odklejkom cenowym nie było końca, a możnaby odnieść wrażenie, że zrobił się z tego konkurs "kto weźmie więcej". Nędzne sieciówki za placek w dostawie liczą dziś sobie ponad 60zł. "Restauracje" z mydłem i powidłem, burgerami, texmex, pierogami, ramenem i ekhm.... pizzą 'włoską' w jednej ofercie (xDˣᴰ) liczą sobie w dowozie ponad 80zł, a ostatnie znalezisko z pizzą w dostawie
źródło: obrzydliwa_mrozonka
Pobierz

Mirki, czy pomożecie z organizacją wyjazdu dla 2 osób we wrześniu na 4-5 dni w Polskie góry?
Z racji na możliwy jedynie transport publiczny, obstawiam, że #zakopane byłoby całkiem przyjemnym miejscem.
Czy polecicie może jakieś gotowe plany na wycieczki/trasy górskie?
Przeglądając szlaki całkiem całkiem wydaje się opcja wejścia rano jednego dnia do PTTK w dolinie pięciu stawów, pochodzenie po okolicy, przenocowanie tam i zejście następnego dnia inną trasą (tylko jakie polecacie?), tak by na popołudnie być już w Zakopanym i wieczorem przejść się po Krupówkach.
Zostają jeszcze 2-3 dni, więc może wtedy jakiś szlak na Kościelec lub Gęsia Szyja + wyjście gdzieś do term?
Sprawność fizyczna? No jedna osoba to #mikrokoksy a druga ewentualnie będzie niesiona.
Da się po okolicach Zakopanego jeździć bez własnego samochodu (uber/busy), czy będzie to spore utrudnienie?
W jakich miejscowościach polecacie noclegi?
#tatry #gory #wspinaczka #podroze #podrozujzwykopem
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Jakie doświadczenie ludzi?
4 trasy na 4 dni
1. Oczywiście Starorobociański:
Kiry-> Hala Ornak -> Iwaniacka Przełęcz -> Ornak -> Siwy Zwornik -> Starorobociański -> Kończysty -> Trzydniowiański -> Polana Trzydniowka w Chochołowskiej -> Siwa polana
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz