Wpis z mikrobloga

Ostatnio dodaję foty z interwencji, więc teraz niech będzie metamorfoza Karmelka.

Karmel to baaaardzo duży psiak, właściciele upodlili go koszmarnie. W dniu odbioru ważył z 10kg gdzie dla psa jego gabarytów prawidłowa waga to z 20kg. No i klasyczny łańcuch, mróz…

Nie wiem czemu ale brak jest jakiegokolwiek zainteresowania Karmelem. Od dwóch lat mieszka w hotelu i nie było ani jednego pytania o jego adopcję ☹️

#otoziaki

#pokazpsa #psy #smiesznypiesek #pomagajzwykopem #niekupujadoptuj
cytmirka - Ostatnio dodaję foty z interwencji, więc teraz niech będzie metamorfoza Ka...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@D00D00 20 kg? Przecież to jest pies mniejszy od przeciętnego golden retrievera, a te jakoś ludzie bez problemu trzymają w domu.

@cytmirka ja będę za jakiś czas szukał psa do domu, mam nadzieję, że zapamiętam Cię lub trafię na Twój post. Poprzedni pies to był schroniskowy weteran (pięcioletni pies, który trzy lata spędził w schronisku, z czego 1,5 roku nie wychodził z boksu ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
  • 0
@cytmirka Jak Ty psychicznie wytrzymujesz te interwencje?

Lecisz z liściem od razu do właściciela czy tylko wewnętrznie jesteś zła?

Ja bym chyba wybuchł xD
  • Odpowiedz
  • 0
@jalop Jako osoba nienawidząca konfliktów raczej ugodowo rozmawiam z tymi wieśniakami. W sobotę miałam pierwszy przypadek od 2 lat jak weszłam w ostrą gadkę z typem i mi podniósł ciśnienie maks. Ale krzykiem i nerwami nic się nie załatwi. Czasem (a nawet bym powiedziała że w zdecydowanej większości) dla dobra tych zwierząt lepiej jest przytakiwać, wykazywać zrozumienie i chęć pomocy. Wtedy ludzie są bardziej skłonni poprawić warunki lub w ogóle potwierdzić
  • Odpowiedz