Aktywne Wpisy

splinter96 +64
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +11
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Najlepsze, że ostatnio szukałem sposobu, jak to wyłączyć, bo tlumaczyło mi strony na polski. Wchodzę na reddita, widzę wszystko po angielsku, więc myślę: w końcu coś normalnego. po chwili ogarniam, że to był polski subreddit przetłumaczony automatycznie na angielski. (╯°□°)╯︵ ┻━┻ totalny absurd.
i serio zaczynam się zastanawiać, komu to służy. bo wygląda to coraz mniej jak ułatwienie dla użytkownika, a coraz bardziej jak metoda na ogłupienie społeczeństwa - tworzenie językowych enklaw, w których każdy dostaje podaną, przefiltrowaną wersję rzeczywistości. dziś jeszcze są to tylko nieudolne tłumaczenia, ale wystarczy, że algorytmy się „nauczą” i zaczną po cichu dopisywać własne słowa, zmieniać ton, emocje, sens przekazu. i nawet się nie zorientujemy, że czytamy już coś zupełnie innego niż autor napisał.
#internet #ai #komputery
źródło: image
PobierzRozumiem gdyby był rzucający się w oczy przycisk przetłumacz ale to jest przesada
@PiszeCzasen: Wkurzająca i dezorientująca dla ludzi którzy znają, można dać wybór tak jak dwa lata temu gdy wszędzie wyskakiwał przycisk "tłumacz".
Google mógłby
Dana strona ma być jeszcze popularniejsza, jeszcze bardziej dostępna, jeszcze bardziej klikalna więc robią je jak dla idiotów.
Tak jak cały internet
Tylko obawiam się, ze film Idiokracja nie doszacowal skali zidiocenia, do której to wszystko za kilkadziesiąt lat się posunie
A że elitom nie zależy na samodzielnie myślących obywatelach, to było wiadomo jeszcze przed Internetem.
“Patrzcie każdy korzysta z naszego nowego tłumacza!” (No ciężko żeby nie korzystał jak jest wepchany na siłe)
“Zwiększyliśmy adopcje AI o 70%!”
Nie doszukiwałbym się w tym sensu
SEO panie Ferdku, słyszał pan kiedyś takie słowo?
Jak przetłumaczysz swój portal na 20 języków to ilość treści rośnie 20 razy = więcej wejść na stronę = więcej kasy z reklamy
Zawsze mnie bawi że spędzacie tyle czasu na wymyślaniu spisków, zamiast chwilę się zastanowić nad tematem
@SystemHalted2_0: Długo by o tym mówić ale język to nasze najbardziej zaawansowane narzędzie służące do aktu poznania świata i kształtujące również naszą psychikę i świadomość. Oczywiście, że są też inne narzędzia ale nawet tak na zdrowy chłopski rozum:
Co innego ma w głowie dzikus żyjący na sawannie ktróry potrafi się posługiwać tylko zwrotami:
źródło: images
Pobierz@sqrvol: O, gdzie ta opcja? Można ustawić wszystkie?
@sqrvol: Tylko najczęściej chwilę mi zajmie zorientowanie się że nie chcę ich czytać bo są o czymś spoza mojego fragmentu świata. Wyskakuje coś po polsku o jakichś zamieszkach i dopiero po chwili się dowiaduję że to sub Tajlandii w którym Tajlandczycy się
źródło: Screenshot_20251110_155507_Reddit~2
Pobierz