Aktywne Wpisy
Milo900 +24
Czesc jestem po wizycie u dietetyka i mam takie xD
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
Zgadzasz sie z tą panią ?
- tak 86.4% (2664)
- nie 13.6% (418)
Hylfnur +221
Jako że widok geja czy typa w sukience wzbudza agresję w wykopkach, oraz fakt że wykopki do wykształconych czy oczytanych ludzi nie należą, nałożyły swój ideologiczny simplicity filter i się zesrały bo się w paryżu zainspirowali się ostatnią wieczerzą w jednym ujęciu. Tak samo jak w innych ujęciach inspirowali się innymi słynnymi obrazami ale wykopki o tym nie wiedzą bo widziały jeden obraz w życiu.
Jako że uraziło to wasze uczucia religijne,
Jako że uraziło to wasze uczucia religijne,
Niby wykop to ostatnie miejsce na takie pytania, ale mamy jednak kilka osób dorosłych więc może może ;)
Temat - antykoncepcja w stałym związku bez planowania dzieci.
Mamy już dwójkę dzieci, więcej nie planujemy. Po ciąży żona nie bierze tabletek więc zabezpieczmy się mechanicznie, prezerwatywami.
Mi to do końca nie odpowiada bo nie sa wygodne, diametralnie obniżają doznania u mnie, cała ta otoczka z zakładaniem jest wkurzająca.
Z drugiej strony żona nie chce iść w żadne sposoby hormonalne jak tabletki bo kiepsko się to odbijało na jej samopoczuciu czy libido.
Co stosujecie w takich sytuacjach?
Czy ktoś stosowął zabieg wazektomii? Z jednej strony wydaje się to najwygodniejszym sposobem, z drugiej, pomimo nie planowania większej rodziny, jakoś mam mentalną blokadę czy to nie jest drastyczny krok
#zwiazek #seks #pytanie #kiciochpyta #antykoncpecja #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Skoro jesteś w 100% pewny że nie chcesz mieć dzieci to śmiało wykonaj ten zabieg. Drastyczne byłoby rozwalania zdrowia kobiety hormonami (skoro jak sam piszesz działają na nią źle).
Opcjonalnie możecie zainteresować się np. Nuvaringiem (https://www.medicover.pl/leki/nuvaring/). Jest tam mniejsze stężenie hormonów niż w tabletkach i może kobieta lepiej to zniesie ale mimo wszystko szedłbym w stronę wazektomi (tym bardzej jak sam napisałeś
Nie musi tego robić. Po wazektomi mężczyzna dalej produkuje plemniki.
Ewentualnie zainteresuj sie metodami naturalnymi, ale to wymaga współpracy obu stron, systematyczności i ma pewne ograniczenia.
Jakiego systemu? Ty wiesz że można pobrać plemniki bezpośrednio z jądra i wykorzystać je w procedurze In Vitro? Oczywiście In Vitro nie jest do końca nieszkodliwe dla partnerki (hiperstymulacja komórek jajowych przez podawanie hormonów) więc jest to temat który trzeba przegadać z partnerką tak czy inaczej.
@AnonimoweLwiatko: o preejakulatcie słyszał?
Tylko, że ja nie bałem się trzeciego, więc jak w końcu się nie chciało raz przerywać to mam trzecie. (ogólnie mam 100% skuteczności gdy się nie chciało)
Ale już idę na waze bo za stary jestem i mi sił by brakło na czwarte dziecko.
Nie ma co zmuszać partnerki do hormonów jeśli je źle znosi.
Usiądźcie, zastanówcie się naprawdę czy nie
W screenie poniżej się popisałeś bo nawet nie miałeś pojęcia o tym że można dokonać biopsji jądra celem zapłodnienia kobiety.
@kuncfot: Nie wiem ile dokładnie kosztuje ta biopsja jądra ale pamiętaj, że plemników nie mrozisz sobie w zamrażarce obok lodów i mięsa więc za przechowywanie też płacisz.
Obaj wiemy że teraz rozpaczliwie się bronisz tymi biedaśmieszkowym komentarzem ale postanowiłem poszukać kosztów i