Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dzisiaj sie dowiedzialem ze na zachodzie Europy moga brac kredyty hipoteczne ze stala stopa oprecentowania na caly okres kredytowania....
Francja = 1.3% na 30 lat wraz z ubezpieczeniem w sumie 2%
Holandia = 1.92% na 30 lat
Hiszpania = 1.1% na 20 lat

A w Polsce? Polacy uwielbiaja wysokie ceny, niskie pensje i gorsza jakosc. Kraj niewolnikow.

#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: widzisz, jakbys znal podstawy eknomii to bys takich wysrywow nie tworzyl. A tak to pozostaje ci sie douczyc albo spadac na zachod i dostac po gebie od uchodzcy jak mu sie nie spodobasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dzisiaj sie dowiedzialem ze na zachodzie Europy moga brac kredyty hipoteczne ze stala stopa oprecentowania na caly okres kredytowania....

Francja = 1.3% na 30 lat wraz z ubezpieczeniem w sumie 2%

Holandia = 1.92% na 30 lat

Hiszpania = 1.1% na 20 lat

A w Polsce
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie wiem jak gdzie indziej, ale w UK wziąłem sobie 1.2% na cały okres (brałem kredyt tylko na 10 lat, 1.1x rocznej pensji jedynie) i to jest bardzo komfortowa sytuacja, spłacę pewnie w 5 lat i tak z nadpłatami.

To było w czasie COVIDu, w Polsce też się dało wtedy już brać 5-letnie przynajmniej stale stopy, więc jeszcze 1-2 lata miałbyś spokój.

COVID to była super okazja. To był krach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czyli mówisz że jak w Polsce będzie wprowadzony tani kredyt i więcej osób będzie miało możliwość kupna mieszkania to popyt się zwiększy i ceny pozotaną na swoim miejscu? :)
Może i tak, jeśli podaż podąży za popytem
  • Odpowiedz