Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuje tu ktoś lub pracował jako #spedytor w #spedycja międzynarodowa? mam bdb angielski i troche niemieckiego. Warto się teraz w to pchać? jakie są plusy i minusy takiej pracy? rozumiem że zarobki to podstawa + premia za zlecony transport? ile może zarobić młodszy spedytor międzynarodowy? #praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Praca stresująca, dzwoniąca , w godzinach od 8 do nieokreślonych jak jakiś problem z zleceniami. Ale za to mając bazę klientów i ogarniając temat zarobki bardzo dobre. Ale moim zdaniem trzeba mieć do tego dryg po prostu. W kwestii kontaktu no to niemiecki taki trochę must have bo Niemcy często nie lubią rozmawiać po angielsku a bardzo duża ilość transportów odbywa się właśnie z Niemiec, ale są tacy którzy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na starcie spedytor bez doświadczenia może liczyć na 3000-4000 PLN netto. Dzielimy spedytorów na tych co handlują ładunkami, albo tych co prowadzą auta (niektórzy robią to i to).
Przy prowadzeniu aut liczy się doświadczenie i wiedza ogólna (czyli gdzie jechać, za ile, jak planować, jakich firm unikać). Na prowadzeniu aut spedytor z doświadczeniem może liczyć mniejwiecej 5000-6000 PLN netto + premie.
Handel ładunkami jest to czym ja się zajmuje. Trzeba trafić
  • Odpowiedz
@RandomowyTyp: Nie wiem, bo nigdy się nie przebranżawiałem. Na pewno masz lepsz start niż ktokolwiek inny bo znasz branże od środka. Czasy kierowców, jak to działa, jakie są minusy plusy. Ale bez doświadczenia musisz mieć szczęście żęby ci ktoś dał szanse na start i tyle.
  • Odpowiedz
@KaweX: smiechu warte ze ciezej o prace na spedycji bez doswiadczenia niz prace kierowce CE bez doswiadczenia gdzie odpowiedzialnosc jest duzo wieksza, no ale w zakladce wyksztalcenie masz wpisane: podstawowe lub brak xD
  • Odpowiedz
@RandomowyTyp: Kierowca kierowcy nierówny. Są kierowcy bardzo inteligentni, a są tacy, którzy nie znaleźli innej pracy i zrobili prawo jazdy i jeżdżą na ciężarówkach. Takie życie.
No to teraz 2 kwestie. Ile zarobi kierowca bez doświadczenia a ile spedytor? Spedytor bez doświadczenia wyciagnie 4000 netto, może jak zna języki i trafi do dobrej firmy to dostanie 4500 na początek. Nie ma co porónywać tych 2 zawodów, bo to zupelnie inna
  • Odpowiedz
@KaweX: to prawda, to dosc patologiczna branza, niestety kierowcow troche traktuja jak ludzi drugiej kategorii, duzo osob z ukrainy pracuja u nas, ogolnie praca kierowca ciezarowki jest to dobra praca, jak jest sie imigrantem. zachodnie kraje maja problem z kierowcami z tego wzgledu ze poprostu ten zawod jest nieatrakcyjny dla cywilizowanych ludzi. Owszem, spedytor napewno nie ma lekko i ma mnostwo stresu ale on raczej nie zginie w trasie czy
  • Odpowiedz