Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Widur gdzie jestem we Wloszech czy innych krajach na południu to jak mówię czasem że jestem z Polski to jakiś obcokrajowiec gada coś o Polkach u i robi czasemi gesty rękami XD kiedyś to nawet napawało dumą że takie Polki piękne i znane na całym świat ze swojej urody. Niestety z czasem zajarzyłem o co naprawdę chodzi i odczuwam tylko żenade.
  • Odpowiedz
@Widur: Ja będąc w Jordanii w 2023 roku 1,5 tygodnia usłyszałem, że mam/miałem dziewczynę z Polski od:
- recepcjonisty hostelu w Ammanie
- właściciela hostelu w Wadi Musa
- właściciela sklepu z ciuchami w Ammanie.
Ten ostatni to stary facet, mówił, że miał żonę Polkę w Londynie w latach 70tych bodajże.
Za każdym razem jak słyszałem ten tekst miałem mema wykonujeruchyfrykcyjne.jpg w głowie.
  • Odpowiedz
@Widur: zawsze z tego miałem polewkę i uznawałem za mem, aż w tym roku w Salwadorze na Siedmiu Kaskadach spotkaliśmy Włocha, który po rozmowie skąd jesteśmy, od razu rzucił tekstem, że jego była dziewczyna jest z Polski xD
  • Odpowiedz
@Widur: zwykle te gorszego sortu, bez szkoły i lepszych perspektyw maja myślenie, ze jak złapią miejscowego to status społeczny im wzrasta, a prawda jest taka, ze to podobna patola do ich Polaka albo i nawet gorsza.
  • Odpowiedz
@Widur: Latam do włoch/hiszpanii/portugalii od wielu lat. Zawsze słyszę o dziewczynie z Polski przynajmniej 3-4 razy na wyjazd od kelnera, hosta z airbnb, sprzedawcy - nie żartuję. Ostatnio grałem w Sea of Thieves i z jakimś kuwejczykiem mnie sparowało to mówił że ruchał polki że są łatwe xd na początku się śmiałem, teraz tylko przytakuję.\
  • Odpowiedz