Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ma ktos doswiadczenie ze zwiekszeniem badz zmniejszeniem treningu silowego? Cwicze dwa razy w tygodniu, chcialbym czesciej ale nie wiem czy to nie bedzie szkodliwe dla sylwetki, czyli im wieksza intensywnosc tym gorsza sylwetka. Vo sadzicie?
#kalistenika #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to pytanie jest tak szerokie jak Dorota Welman k rownie dobrze mozna na nie odpowiedziec „tak” i „nie”. Miesnie potrzebuja czasu na regeneracje ale z drugiej strony jezeli bedziesz trenowal rozne partie to juz mozesz chodzic czesciej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zależy od objętości i intensywności, jak wygląda aktualnie twój trening? Generalnie, do 3 dni pewnie na spokojnie możesz zwiększyć tak czy siak i będzie to miało tylko pozytywny efekt.
  • Odpowiedz
Musza byc ze dwa dni na regeneracje

@mirko_anonim: Nie nie muszą. Powinieneś mieć tyle odpoczynku żeby mięśnie były świeże do następnego treningu. I wszystko jedno czy ćwiczysz wielostawy czy izolacje. Liczy się regeneracja i tyle.

U mnie w praktyce tylko nogi potrzebują 2 dni przerwy. Wszystko inne mogę robić częściej.

A nawet jeśli się uprzesz na te 2 dni, to liczy się od momentu kiedy skończyłeś trening a nie od
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli ćwiczysz dla sylwetki to zmień plan, bo wielostawy nie są odpowiednią drogą w tym przypadku. Wiadomo jedno, dwa ćwiczenia wielostawów ok, ale żeby zbodźcować miesięń do wzrostu potrzebujesz dużo akcesoriów.
  • Odpowiedz