Aktywne Wpisy
zurawinazmusztarda +379
tak kręcą tą korbą że zaraz się urwie xD ree polak w łóżku najgorszy, gniecie polkę a ona biedna musi na telefonie siedzieć, dobrze chociaż że wytrzyma maksymalnie 4 ruchy i wór suchy xD nie to co mokebe albo chociaż jakiś alvaro z erasmusa xD
#heheszki #zydkrecikorba #wyborcza #p0lka
#heheszki #zydkrecikorba #wyborcza #p0lka
źródło: w1
Pobierz
zloty_wkret +57
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Żałuję, że zamiast pójść na #lekarski #medycyna to poszedłem w IT. Jestem z dobrej rodziny i miałem po liceum warunki, by zamiast iść do pracy móc 6 lat skupić się tylko i wyłącznie na nauce na studiach, miałem też na to potencjał intelektualny i umiejętność nauki (tyle co musiałbym napisać maturę z biologii lub chemii), ale wymyśliłem sobie, że pójdę na #informatyka. Uważam, że lekarze mają lepiej niż IT, a za niedługo będą mieli znacznie lepiej, i że ja sam jako lekarz byłbym znacznie bardziej zadowolony z roboty niż teraz jako wyrobnik w IT (i nie chodzi tylko o zarobki, warunki pracy, ale też ciekawość pracy - po 6 latach w branży rzygam już tematami IT poza robotą), ale nie mam jaj by w wieku 26 lat brać się za poprawianie matury i iść potem na 6 lat ciężkich studiów. Jak będę miał więcej czasu napiszę autystyczną analizę dlaczego uważam, że lekarze >>> programiści jeśli chodzi o robotę.
Ironią losu jest to, że jak pisałem maturę to medycyna była "elitarna" a jednocześnie lekarze, szczególnie rezydenci płakali o pieniądze, warunki pracy i robili protesty, a IT wydawało się złapaniem pana Boga za nogi. Teraz się namnożyło tych prywatnych szkółek i ludzie z 50% z biologii/chemii idą na med, zwykli rezydenci wykręcają dobre pieniądze by potem wykręcać bajeczne stawki, podczas gdy IT obrywa przez kryzys.
#programista15k #pracbaza #studbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────
·