@szmichal: ale Teams nawet pod windowsem nie działa dobrze xD
A klikanie w terminalu nie jest potrzebne, bo każdy Linux od wielu lat ma swój menedżer pakietów - i tak jak piszą przedmówcy, Microsoft też wprowadził swoje rozwiązania na wzór tychże, masz Microsoft Store gdzie wpisujesz nazwę programu, klikasz Instaluj jak na telefonie z androidem i wio - czym się to różni od Ubuntu czy Minta? niczym.
dla mnie po kilku dłuższych próbach używania linuksa wciąż niezrozumiała jest systemowa struktura katalogów ( ͡°ʖ̯͡°)
@Cointreau: a windsowa jest zrozumiała? To jest tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia. Windowsową po prostu już znasz, a wcale nie jest lepsza ani bardziej oczywista. W zasadzie to jest obiektywnie bardziej zakręcona niż linuksowa ale właśnie, kwestia przyzwyczajenia (tzw. familiarity bias).
Ludzie mówili że Linux taki prosty i zajebisty ale pracowałem kiedyś z takimi linuxiarzami i zdzwonka na teams to było dla nich wyzwanie
@szmichal: Przecież to jest aplikacja od microsoftu, z resztą są lepsze i darmowe alternatywy, jak google meets. Jak ktoś tego używa, to i tak pewnie firma uzależniona od softu MS.
kto robi rebooty dwa razy dziennie? Od miesięcy mój pracowy PC jest tylko uspiony i dziala jak
@SmugglerFan: Nie mam zielonego pojęcia po co porównujesz tak dwie różne i kompletnie niezwiązane ze sobą rzeczy. To że na terminalu trochę rzeczy robi się wygodniej i szybciej, nie znaczy że służy on do wszystkiego xD
Moge odbić piłeczkę i zapytać dlaczego używasz fizycznej klawiatury do pisania, bo przecież istnieje coś takiego jak klawiatura ekranowa i myszka.... GUI do pisania, patrz pan.
Gada jakiś typ w tvn24 że polecieli do dubaju i teraz siedzą zesrani bo nie mogą wylecieć xDDDD i gada że rząd polski powinien zapewnić im jakieś samoloty xDDD a c--j z nim, oby siedział tam jak najdłużej bo oczywiście ostrzeżenia wsadził sobie w dupe i teraz płacze xDDD
źródło: temp_file1748737370812075621
Pobierz@ToTrocheBardziejSkomplikowane: Panie, ta komenda nawet nie ma prawa zadziałać. Weź patrz co kopiujesz :)
[https://wykop.pl](https://wykop.pl)Widać tutaj jest WykopDown
źródło: image
Pobierz@szmichal: masz odpowiedz. Teams to produkt MS, zoptymalizowany pod Windows.
@szmichal: i do tego linux sie idealnie nadaje. Gratis dostaje brak koniecznosci rebootow co drugi dzien.
A klikanie w terminalu nie jest potrzebne, bo każdy Linux od wielu lat ma swój menedżer pakietów - i tak jak piszą przedmówcy, Microsoft też wprowadził swoje rozwiązania na wzór tychże, masz Microsoft Store gdzie wpisujesz nazwę programu, klikasz Instaluj jak na telefonie z androidem i wio - czym się to różni od Ubuntu czy Minta? niczym.
@szmichal: i bez łatek bezpieczeństwa w tym czasie? No to pogratulowac dzialowi security w twojej firmie xD
@Cointreau: a windsowa jest zrozumiała? To jest tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia. Windowsową po prostu już znasz, a wcale nie jest lepsza ani bardziej oczywista. W zasadzie to jest obiektywnie bardziej zakręcona niż linuksowa ale właśnie, kwestia przyzwyczajenia (tzw. familiarity bias).
Jakby co to nie jest zarzut
@szmichal: Przecież to jest aplikacja od microsoftu, z resztą są lepsze i darmowe alternatywy, jak google meets. Jak ktoś tego używa, to i tak pewnie firma uzależniona od softu MS.
źródło: P8gNpGs
Pobierz@eeehhh: a np. wykop sobie tez przez terminal przegladasz? czy wolisz jednak uzywac GUI?
Moge odbić piłeczkę i zapytać dlaczego używasz fizycznej klawiatury do pisania, bo przecież istnieje coś takiego jak klawiatura ekranowa i myszka.... GUI do pisania, patrz pan.
co jak nie znam dokladnej nazwy programu ktorego chce sciagnac? albo jesli ma jakies rozne wersje a ja chce sciagnac konkretna?