Aktywne Wpisy

MGTOWPL +338
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz
Salido +192
Minął 28. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-13
Pobierz

Ile musiałbym zarabiać na etacie żeby dostać kredyt na 320k (mieszkanie za 400k, mam 80k wkładu własnego) mając 42 lata?
Ogólnie mam oddzielne piętro u rodziców ale chętnie kupiłbym coś na kredyt. Zarabiam na razie 4,9k netto i podejrzewam że to za mało i będę musiał zwiększyć dochód. Do jakiego poziomu?
#wykop30plus #wykop40plus #kredyty #kredyt #banki #mieszkanie #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@Paveleks Użyłem tego formularza i wychodzi na 320k potrzeba minimum 6,5k dochodu netto, wtedy rata to 3,0k lub z opcją promocyjną 2,5k. Czyli rata to 46% lub 40% dochodu. Co o tym myśleć?
─────────────────────
· Zaakceptował:
@mirko_anonim: Że zarabiasz za mało.
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Wszystko co powinieneś wiedzieć, zanim pójdziesz do doradcy już wiesz - ile zarabiasz i ile chcesz kredytu. Reszty dowiesz się OD doradcy.