✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mam nadwagę i chcę coś z tym zrobić. Jestem już na diecie, ale chcę też dołożyć do tego ćwiczenia. Na siłownię nie mogę pójść, bo zwyczajnie nie mam na to czasu i muszę ćwiczyć w domu. Tylko mam problem, wszystko, co widzę na YouTube oznaczone "for beginners" czy "dla początkujących" to jest coś, czego zwyczajnie nie dam rady zrobić. Jestem już załamany, że nawet podstawowych ćwiczeń nie daję rady i mam od tego wielkiego doła. Pompi nie zrobię ani jednej, o podciąganiu nawet nie wspominam, bo nie ma o czym. Filmy w stylu "full body workout for beginners", które są na YT to dla mnie za dużo i połowy ćwiczeń nie zrobię. Po prostu się chyba do tego nie nadaję.
✨️ Obserwuj #mirkoanonim Od czerwca 2023 schudłem około 40 kg. To jeszcze nie koniec bo do celu brakuje mi 6 kg. W końcu dzisiaj mogłem sobie przymierzyć kupione koszulki w normalnym sklepie które na mnie pasują od strzała i jestem mega przeszczęśliwy bo mogę kupować ciuchy które
@mirko_anonim: To rób pół pompki na kolanach aż będziesz potrafił zrobić jedną. Ja też jak zaczynałam od "for beginners" to czasem musiałam przerywać w połowie bo nie dawałam rady, albo pauzować co chwilę, ale bardzo szybko człowiek zaczyna widzieć progres, rób tyle ile możesz i próbuj robić coraz więcej każdego dnia.
@mirko_anonim: rób tyle ile dajesz radę, z czasem będzie ci szło lepiej. Ważne,że się spocisz, spalisz kalorie. Nie ważne czy dasz radę zrobić ćwiczenie, ważne żeby się zmęczył przy tym. Albo zacznij od czegoś naprawdę łatwego. Jakiś pilates czy coś, nikt cię w domu i tak nie widzi co ćwiczysz.
Anonim (nie OP): Nie jest to kompleksowe rozwiązanie, ale fajny dodatek który pomaga:
Przebywając na wakacjach u kolegi Hiszpana ukradłem od niego myk, że wszędzie biegam: głupie wyjście do sklepu po bułki to 2km joggingu rano. A jak szybko się obraca w tę i z powrotem ;-)
Niby nic, ale pobiegnę tak sobie rano po te bułki, w lunch tak wyjdę przebieżką na spacer i jako, że biegam szybko to dotrę aż nad
Anonim (nie OP): Te ćwiczenia na pewno zrobisz: https://www.youtube.com/watch?v=Fbm1L9yGPCs&list=PLoBoGjVPjNsup4KCLIz9cOubsdu4vVTyy&ab_channel=GymRa 10 treningów dla prawdziwych początkujących. Każdy kolejny filmik odrobinkę cięższy od poprzedniego, więc zatrzymaj się na tym filmiku, który jesteś w stanie wykonywać, powtarzaj, aż stanie się dla ciebie za lekki, i wtedy przechodź do kolejnego. Polecam
@mirko_anonim: Nie łam się. Przechodziłem przez to ponad rok temu. Nie ma absolutnie żadnego znaczenia jakie ćwiczenia będziesz wykonywał. Ważne żebyś robił coś co na minimum pół godziny podniesie Twoje tętno, minimum 2 x w tygodniu. Ważne żeby ta aktywność sprawiała ci przyjemność i dawała satysfakcję. Najważniejsze żebyś konsekwentnie te minimum 2 x w tygodniu ćwiczył. Po kilku tygodniach zauważysz polepszenie samopoczucia.
Trudno mi sobie wyobrazić, żebyś na to poświęcił mniej czasu i nie znalazł 2-3 godzin tygodniowo na siłownię.
@Mirkosoft: sumarycznie bym znalazł. Na siłownie? Nie. Codziennie mam czas, kiedy mógłbym coś robić dopiero po 21, kiedy dzieciaki pójdą spać i ogarnę wszystko, co muszę. O tej samej 21 zamykają się wszystkie siłownie w mieście. Dlatego muszę ćwiczyć
Mam nadwagę i chcę coś z tym zrobić. Jestem już na diecie, ale chcę też dołożyć do tego ćwiczenia. Na siłownię nie mogę pójść, bo zwyczajnie nie mam na to czasu i muszę ćwiczyć w domu. Tylko mam problem, wszystko, co widzę na YouTube oznaczone "for beginners" czy "dla początkujących" to jest coś, czego zwyczajnie nie dam rady zrobić.
Jestem już załamany, że nawet podstawowych ćwiczeń nie daję rady i mam od tego wielkiego doła. Pompi nie zrobię ani jednej, o podciąganiu nawet nie wspominam, bo nie ma o czym. Filmy w stylu "full body workout for beginners", które są na YT to dla mnie za dużo i połowy ćwiczeń nie zrobię.
Po prostu się chyba do tego nie nadaję.
#mirkokoksy #silownia #kalistenika #cwiczenia #odchudzanie #chudnijzwykopem
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Od czerwca 2023 schudłem około 40 kg. To jeszcze nie koniec bo do celu brakuje mi 6 kg. W końcu dzisiaj mogłem sobie przymierzyć kupione koszulki w normalnym sklepie które na mnie pasują od strzała i jestem mega przeszczęśliwy bo mogę kupować ciuchy które
Przebywając na wakacjach u kolegi Hiszpana ukradłem od niego myk, że wszędzie biegam: głupie wyjście do sklepu po bułki to 2km joggingu rano. A jak szybko się obraca w tę i z powrotem ;-)
Niby nic, ale pobiegnę tak sobie rano po te bułki, w lunch tak wyjdę przebieżką na spacer i jako, że biegam szybko to dotrę aż nad
Jeśli masz ich urządzenia to idealne może być.
Tylko to Amerykanie, więc się non stop uśmiechają jak surykatki także trochę krindż.
https://www.youtube.com/watch?v=Fbm1L9yGPCs&list=PLoBoGjVPjNsup4KCLIz9cOubsdu4vVTyy&ab_channel=GymRa
10 treningów dla prawdziwych początkujących. Każdy kolejny filmik odrobinkę cięższy od poprzedniego, więc zatrzymaj się na tym filmiku, który jesteś w stanie wykonywać, powtarzaj, aż stanie się dla ciebie za lekki, i wtedy przechodź do kolejnego. Polecam
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
@Mirkosoft: sumarycznie bym znalazł. Na siłownie? Nie. Codziennie mam czas, kiedy mógłbym coś robić dopiero po 21, kiedy dzieciaki pójdą spać i ogarnę wszystko, co muszę. O tej samej 21 zamykają się wszystkie siłownie w mieście. Dlatego muszę ćwiczyć