Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, mam problem z redukcją. Parę słów o mnie, jest to moje ente podejście, tak naprawdę udało mi się schudnąć 2 razy w życiu, raz to 27 kg jakieś 10 lat temu, drugi raz trzy lata temu 15 kg. Generalnie siedzący tryb życia poza spacerami i lekką aktywnością na nogach. No i o ile zazwyczaj było tak: dieta mocno białkowa, mało węgli, nie jadłem tego co lubiłem, chudłem, potem parę kilo wracało i tak kiedy wracałem do starej diety. Nie była to więc zmiana nawyków, a katowanie się do osiągnięcia wyniku, aby potem wrócić do punktu wyjścia. Tym razem postanowiłem po prostu być w deficycie ale jeść wszystko. Fakt, nie piję gazowanych napojów, nie jem słodyczy, ale poza tym jem wszystko, więc konkluzja jest taka że jem po prostu mniej. Efekty są bardzo spoko, bo w 2 miesiące poleciało 7 kg, czuje się lżej i lepiej. Ale od tygodnia mam problem, zaczęło się od intensywnego jak dla mnie dnia, podczas którego spaliłem około 800-900 kcal. Nie miałem wtedy w ogóle apetytu, zjadłem zupę, rano jakieś lekkie śniadanie i brakowało mi na koniec dnia 1200 kcal. Więc zjadłem kolację która miała około 650 kcal i więcej nie mogłem wepchać. Kolejny dzień, mniejszy wysiłek, spalone około 400-500 kcal, zjadłem może 1200 i nie mam kompletnie ochoty jeść i dobijać kalorii. Wiem, że to niezbyt dobre bo organizm się w końcu zablokuje i jedząc te 1800 kcal nie będę chudł. Jakieś rady? Mam tak od prawie tygodnia, rano ssie mnie więc jem normalnie, nawadniam się w ciągu dnia, zjem obiad i potem jestem pełny. Co robić i jak w lekki sposób dobijać te kcal? Na myśl o jakichś owsiankach, proteinowych rzeczach mi się cofa już w gardle, na smażone fastfoody też nie mam ochoty (to akurat spoko). Może to być objaw jakiejś choroby np, jakieś badania zalecalibyście wykonać pod tym kątem poza podstawowymi? Morfologia, ciśnienie, cukier mam w normie.

#dieta #redukcja #chudnijzwykopem

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach