Aktywne Wpisy
slabehaslo +56
Minieri +377
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
Chorwacja 42k 180k PLN
Czechy 1004000 koron 172k PLN
Rumunia 41k euro 176k PLN
Słowenia 40k euro 172k PLN
Węgry 17057000 forintów 187k PLN
Nawet Węgry z 27% VAT są tańsze xD
Oczywiście nie jest to żadna polityka Tesli a częste zjawisko u innych producentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #tesla #polska #pieniadze
ceny za granica uwzgledniaja juz jakies doplaty? u nas mozna jeszcze zejsc troche z ceny
@zibizz1: Dawniej furia a teraz to mi po prostu ręce opadają jak widze to wszystko ¯\(ツ)/¯
Ceny piecy teraz xD ceny buforów względem ubiegłego roku x3 xxD byle zbiorniku CWU jak poszły - one są teraz w dawnych cenach buforów xD I to nie ma nic wspólnego z wojną, zarazą bo to zjawisko
Nie, a w jakim celu? Przecież dotacje są w różnych krajach i jeszcze bardziej obniżą cenę. Też mogę wyliczyć, że model Y RWD we Francji kupisz i poniżej 100k PLN jeśli mieszkasz w SCT. To nic nie wniesie do porównania. Zresztą ostatnio zarzucałeś mi manipulację, mimo że jej nie było, a teraz chcesz żeby
https://www.tesla.com/en_lt/model3/design#overview za 35k EUR
Ceny sa takie żeby nie opłacało się jechać do drugiego kraju kupować tam i
Ale pytałeś o dopłaty, sprawdziłem dwa z tych państw, więcej mi się nie chce. W Rumunii 25500 lei, więc cena po dopłacie 154k PLN. W Czechach jeszcze lepiej bo 200 tys koron, więc cena po dopłacie to 138k PLN
@cwlmod na pewno
@PiotrFr W Czechach jest od miesiaca dotacja, wczesniej nie było.
Ja rozumiem że każdy chciałby pokazać że ceny w PL sa wysokie bo hur durt polak musi miec drogo. Ja tego nie kupuję i uważam że jest jakiś czynnik dodatkowy, nie wiem co się na to składa
@SpalaczBenzyny @PiotrFr @zibizz1 Sprowadzając z Norwegii nie ma co mnie zdziwiło poczatkowo
Niczego to nie zmienia. Ceny zostały obniżone w tym
@PiotrFr: NIe była duzo droższa, może odrobine bo dalej od portu i to transport droższy(na pewno do warszawy jest z 0,5-1%). Uwzględniając różnice w VAT dla modelu 3 bazowego
rok temu po aktualziacji cen 14 kweitnia 2023 była 2.5% droższa w PL vs DE
dziś po aktualizacji cen z tego weekednu jest 6,5% droższa. jak EUR wskoczy na 4,58 PLN to sie wyrówna