Aktywne Wpisy

MonazoPL +179
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – możesz wygrać kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł, 250 zł lub... 1000 zł! ᕦ(òóˇ)ᕤ
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
źródło: Monazo 2.0 konkurs
Pobierz
kleboldswaifuv2 +18
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Pytanie do facetów którzy chcą lub posiadają dzieci - co jest głównym powodem żeby się na to zdecydować?
Presja żony lub rodziny, religia, jakaś wewnętrzna potrzeba przekazania genów?
Pytam bo nie mam już nastu lat, gdy mówiono mi "zobaczysz, dorośniesz to sam będziesz chciał mieć" - no więc "zestarzałem się" trochę i póki co ani trochę nie chcę, z mojej perspektywy to jest jakby dobrowolne utrudnianie sobie życia i odbieranie jakichkolwiek resztek wolnego czasu
#pytanie #dzieci #zwiazki #rozkminy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
ja mam dzieci ale dochodzę do wniosku że całe to rodzicielstwo polega na tym że pozbawiasz się spokoju, pieniędzy, czasu - po to właściwie, żeby na końcu dzieci się usamodzielniły i nie potrzebowały ciebie
są dorosłe w okolicy twojej 50-tki, wtedy masz spokój i możesz zacząć żyć jak chcesz albo zawsze chciałeś
nie mając dzieci - możesz żyć tak
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
Patrzysz na rodzicielstwo jednostronnie. Faktycznie troche sobie utrudniasz życie i masz mniejolnwgo czasu tylko dla siebie ale z drugiej strony masz kogos kogo bezgramicznke kochasz, on/oni kochają cie bezgranicznie, vzas wolny spędzasz po prostu inaczej i po prostu zycie
@Jah00: Jakoś wcale mnie nie dziwi, że piwsko i seriale to jedyna rozrywka jaką potrafią sobie wyobrazić dziecioroby, ale niektórzy jednak mają nieco bogatsze życie.
@mirko_anonim: u nas chyba to, taki zwierzęcy instynkt xD