Aktywne Wpisy

Sonny86 +1042
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +17
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

Podobno w Hiszpanii powstają polskie osiedla tak dużo ludzi kupuje tam mieszkania.
#nieruchomosci #finanse #emigracja #hiszpania #turcja #norwegia #niemcy
źródło: sprzeda%C5%BC
PobierzWięc już wiadomo, że Hiszpania odpada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Północny Cypr to chyba już Turcja? A może Turcja? Tylko trzeba 2000000zł w sensie wydać na nieruchomość żeby od razu dostać obywatelstwo...
Faktycznie w Alicante też zauważyłem sporo Polaków, obok w Benidorm i Calp też. Nawet jest polski kebab. Alicante ma taki problem, że jest zagrożone wyludnieniem - to całkiem uprzemysłowiony region, jednak bardzo mu się pogarszają warunki wodne przez ocieplenie klimatu (a ma i tak jedne z najmniejszych opadów w Europie, przy najwyższych temperaturach) - część przemysłu wymagajacego poboru wody może się wynieść + miastu odbierają wagę położone blisko Murcja
@typ_z_internetu_pro: Z ciekawości, jakie to one są ?
Polak na emigracji p---------i cię na każdej robocie, nawymyśla niestworzone historię, połowa kradnie i zdradza żony, pije na przerwie jabole
Raz spóźniłem się z 10 minutowej przerwy cale 2 minuty bo
@websterpl1: W życiu
Miałeś szczęście. A mnie nie znasz ;)
To przecież o tym mówi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@websterpl1: nie, to ty obracasz się pośród patusów. 5 lat w Szkocji i nigdy nie spotakłem rodaka, który zrobiłby mi pod górkę - wręcz przeciwnie
A ja po prostu pracowałem na taśmie i nie miałem wpływu na współpracowników jako łebek przed rozpoczęciem studiów ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@GOHAN: polacy potrafią być specyficzny za granicą, nie koniecznie dbają "o swoich", trochę jest udawania "kolegów", "lepszych" ale to nie jest reguła i nie ma co się tym kierować. Jak w życiu: w polsce też trafisz na buca. Często na emigrację decydują się ludzie którzy chcą zostawić swoje stare życie za sobą