Wpis z mikrobloga

• 23
@mirko_anonim chłopie xD to jest twoje życie i ty sobie z nim rób co chcesz, bo normę wyznacza statystyczna większość, czyli według tego nie jesteś normalny, ale nikogo poza ewentualnie twoimi rodzicami nie obchodzi czy ty kogoś masz, więc tak jest to normalne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to nie jest moda na związki a całkiem normalne ludzkie życie, na szczęście mamy takie czasy że każdy może żyć jak chce, więc twój post jest taki nikomu nie potrzebny.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ludzie są bardzo różni i mają różne potrzeby. Większość ludzi chce żyć w społeczeństwie i tworzyć jakąś małą komórkę rodzinną z partnerem/partnerką i ewentualnymi dziećmi, ale nie wszyscy tak mają i póki nikt się nie zmusza do rzeczy których nie czuje że potrzebuje to jest to jak najbardziej ok. Problem się zaczyna jakbyś szczerze nie chciał rodziny i dzieci a byś o to walczył i albo żył w tej rodzinie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem masz problem chyba na kilku poziomach. Prawdopodobnie masz niski poziom testosteronu, normalny chłop lubi kobiety. Do tego to p---------e "musiałbym być nieszczęśliwy, żeby być z kobietą" xD brzmi jakbyś się zatrzymał w rozwoju społecznym gdzieś na poziomie gimnazjum. Jesteś też jakby ślepą kiszką ewolucji - wszyscy Twoi przodkowie mieli potomstwo. Na Twoim miejscu bym się zastanowił nad sobą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zawsze byli tacy ludzie, tylko kiedyś miałbyś presję, żeby uciec do jakiegoś zakonu albo pustelni przed łatką starego kawalera, a teraz jest trochę większa tolerancja na indywidualizm.
Z tego samego powodu nie chcę mieć dzieci, wyrywa to człowieka z życia, a niby też powinnam naturalnie jakiś instynkt macierzyński przejawiać. No nie przejawiam, przecież na siłę nie będę obcych ludzi uszczęśliwiać kolejnym bombelkiem na świecie.
  • Odpowiedz
Czytam wpis i mam bardzo podobne podejście tylko z różowej perspektywy. Każdy jest inny i ma inne potrzeby, a to, że żyjesz mniej "standardowo" niż jest to ogólnie narzucone nie znaczy, że coś jest z Tobą nie tak. Na końcu chodzi o własne szczęście a nie zadowalanie innych. Jak będziesz chciał kiedyś jednak "odhaczyć rozmowę :D" i pogadać na ten temat to śmiało pisz DM:))
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @shrKEK:

bo normę wyznacza statystyczna większość, czyli według tego nie jesteś normalny

Czyli to, że zarabiam ponad 2 średnie krajowe oraz mam wykształcenie magistra inżyniera też sprawia, że jestem nienormalny bo jestem w mniejszości z zarobkami jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli czujesz się z tym dziwnie to pytanie że dlatego bo w sobie tłumisz te potrzeby czy dlatego że społeczeństwo za bardzo na Ciebie ciśnie i nie czujesz się odpowiednio pewne ze swoją decyzja. Jesli byłbyś w 100% pogodzony ze swoją decyzja i nie ulegał wpływom innych to nie czułbyś się dziwnie. Może serio przegadaj to z jakimś terapeutą bo może coś w sobie tłumisz albo nie radzisz sobie z
  • Odpowiedz