Aktywne Wpisy

Minieri +550
Jak w każdą niedzielę czy święto o tej porze, przed otwarciem Żabek, odwiedzają mnie głównie mnisi z zakonu Menelitów. Dwóch panów wzięło sobie po 4paku Żubra. Ich pragnienie poczułem gdy podeszli do kasy, otworzyli usta i zaczęli mówić. Nie oceniam, a jako że lubię sprawiać ludziom radość to powiedziałem im że jak wezmą na 1 paragonie zamiast płacić osobno to drugi 4pak będzie za pół ceny. Ich radość najlepszym rozpoczęciem mojego dnia.

Sonny86 +203

#nieruchomosci
@Anien: jeśli somsiad fliper wystawi swoje mieszkanie za bańkę które kupił miesiąc wcześniej to jak zechcesz sprzedać swoje to rozumiem że grzecznie wystawisz za 900tys? nie przyjdzie ci na myśl żeby też wystawić za bańkę?
Mieszkania które jeszcze w grudniu miały cenę 14-15k/m2 we Wrocku nagle potrafiły zejść z ceny (nazwijmy to ceny życzeniowej) o 10-15% jak nie więcej z nowym rokiem i końcem bk2%.
Nawet na pierwotnym Develia obcięła ceny mieszkań
źródło: pompa XD
Pobierz@wredny_bombelek: Przecież to zniechęci ludzi do rynku wtórnego i bardziej zachęci do pierwotnego, więc tak, to będzie stymulowanie popytu na mieszkaniach od dewelopera. A co zrobi deweloper jak zauważy ogromny popyt na jego mieszkania? Resztę dopowiedz sobie sam.
Właśnie to jest największy zarzut tak naprawdę wobec fliperów - oni robili niezdrową konkurencję, bo mieli stale powiększający się kapitał i poza napychaniem swojej kieszeni nic nie dodawali do tych mieszkań. W końcu, gdy kogoś było
@wredny_bombelek: dla deweloperów każdy pretekst jest dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie, ceny nie wzrosną. Patologia fliperów jest to że kupują mieszkania, trzymają je niewyremontowane przez rok a później sprzedają je po 20-30% więcej. Nikomu to żadnych korzyści nie przynosi, miasto na tym nie zyskuje, takie mieszkanie mogłoby zostać kupione spokojnie przez kogoś kto planuje w nim zamieszkać. Jeszcze zrozumiem takich co kupią, zrobią fajny remont i może sprzedają ale to znikoma
Powinni ograniczyć ilość posiadanych mieszkań na osobę, a nie jakieś podatki 10% wprowadzać.
Przykład z zakupem biletów od Taylor Swift jest trafny.