Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem autorem tego wpisu: https://wykop.pl/wpis/75237215/obserwuj-mirkoanonim-jestem-facetem-po-30tce-mam-n
Chciałbym przedstawić wam kontynuację i uzupełnić parę rzeczy.
Po pierwsze to mam 35 lat, różowa 31.
Usiadłem z różową do rozmowy. Pokazałem jej cały temat i czytaliśmy wszystkie odpowiedzi. Byłem gotowy na rozstanie i tak dalej. Ale reakcje była zupełnie inna. Różowa wręcz się śmiała, że tak na poważnie podszedłem do tematu i o tym rozmyślałem. I nawet że chodziłem z tym po terapeutach. I pisałem na wykopie.
Ona wcale nie ma parcia na dziecko, sama podobno jest w takiej kropce jak ja. Tzn. no fajnie by było mieć ale nie teraz. Ale czas leci. Wręcz powiedziała, że na pewnie nie wcześniej niż w ciągu roku. Niby mamy dać sobie czas. Ale powiedziała też, że jak na poważnie nie chce to mam to powiedzieć i wtedy sobie wymyślimy jakieś historyjki dla rodziców, że się staramy i nie wychodzi. Trochę mnie to zdziwiło. Ale nie było też wcześniej tak, że mnie przyciskała do tego. Po prostu zwykła rozmowa. Ale nie wszyscy na wykopie to tak odebrali.
Niby spoko, osiągnąłem to co chciałem, nic nie straciłem (a byłem gotowy na rozstanie). Ale teraz jak mam wolną rękę to jak wcześniej miałem tak 50 na 50 na chce/nie chce, tak teraz już bardziej przychylam się w stronę, że chce tak, 55/45. Ale nie teraz jeszcze xD
#zwiazki #dzieci #rodzice #rodzina #rodzicielstwo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

@mirko_anonim +114
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: XD bym to jakoś zwięźle i krótko kolokwialnie opisał w sumie ale napiszę tak. Samo to że baba z ciebie pocisnęła że ma sama w------e na to a ty się zachowywałeś jak dzieciak przed maturą panikując xd plus to że na koniec z nią o tym gadasz oblatując internet i jakichś specjalistów to dużo mówi o waszej relacji xD, zaufana bliska osoba, ta? xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "chce, ale jeszcze nie teraz", kiedy dziewczyna ma 31 lat, to proszenie się o problemy z zajściem w ciążę.

Nie piszę tego ze złymi zamiarami. Po prostu według badań zdecydowana większość bezdzietnych kobiet to takie, które myślały "chce, ale później" i jak zaczęły próbować, to się nie udało.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander: Tak, z nią też gadałem oczywiście. Ale ani ona ani ja nie była pewna na 100% w którą stronę idziemy. W sumie to dalej nie wiem. Różowa wydaje się, że łatwo zaakceptuje albo tak albo nie.
Do specjalistów poszedłem sam ze sobą. Podobno dobrze bo obaj potwierdzili, że dobrze, że szukam pomocy.

@Eremites: no ale co mam zrobić, ja dalej nie wiem, chcętnie bym
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: coś w tym jest, ale to nie tak, że każda ma taki problem. W najbliższym otoczeniu mam dwie laski, które zaszły w ciążę bliżej 35 roku życia praktycznie od strzała z czego jedna dodatkowo ma zaburzenia hormonalne i nadwagę.
  • Odpowiedz