Wpis z mikrobloga

chłop rozpala grilla na jakże ogromnym 100m ogrodzie (większe nawet przy blokach widziałem), nie minęło 5 minut i już sąsiad z ryjem, że albo gasi grilla albo dzwoni po pały. Tyle było z jego wolności.

@4mmc-enjoyer: dowód anegdotyczny. Mój znajomy też ma szeregówkę i na grilu nawet nie wiem kiedy okazało się, że cały pas ogródków też ma jakieś imprezki. Zaraz podawanie flaszek i kieliszków przez płot pomiędzy sąsiadami i
  • Odpowiedz
@saraceni-pod-szczekocinami kupiłem bliźniak w 2020 r. Powierzchnia użytkowa 110m2, do tego duży strych, działka niecałe 400m2. W stanie deweloperskim zapłaciłem 425k. Domu wolnostojącego w tym budżecie bym nie miał. A bliźniak moim zdaniem lepszy niż mieszkanie w bloku, przynajmniej dla rodziny z dziećmi.
  • Odpowiedz
@gaga-jaga: taniej w bloku? 0_o przecież jest właśnie wręcz odwrotnie, cena za m2 w blokach jest zazwyczaj dużo większa w blokach niż w szeregowcach, za cenę X w bloku kupisz 50m2, a w szeregowcu z 100m2. To jest właśnie jeden z powodów ich popularności.
  • Odpowiedz
Mieszkam w domu jednorodzinnym wolnostojącym w mieście i w sumie tak jak się zastanowiłem, to oprócz wspólnej ściany nie byłoby dużej różnicy gdyby to był bliżniak. Takie domy faktycznie nie mają sensu na jakichś głębszych przedmieściach albo na wsiach na hektarowych działkach. Na miejskich osiedlach domków, gdzie działka 1000m2 to już dużo, nie ma jakiejś dużej różnicy między mieszkaniem w takim bliżniaku, a swoim domku. Działki nie są super duże i jak
  • Odpowiedz
Dziwny hejt na szeregówki jest na wykopie. Stawiam, że to ludzie zazdrośni nie mający własnego mieszkania, albo gnieżdżący się w kawalerce 30mkw, bądź ludzie z dużymi domami z ogromnymi działkami w Pierdziszewach z 30km odległości od większego miasta.

Co jest złego w tym, że masz garaż, podjazd, mniejszą działkę, ale nadal działkę? Przynajmniej jest mniej roboty. Dodatkowo wybuduj dom w podobnej cenie w dobrej lokalizacji. Nie ma szans.
Szeregowce mają te plusy,
  • Odpowiedz