Wpis z mikrobloga

• 0
@marcpol: dziękuję, dam znać jak się sprawą potoczyła. Jednak jak już dyrektor oddziału mi mówi że na 99% negatywna to nadzieja umiera
  • Odpowiedz
@ludlum: Czekaj na decyzje, ludzie w oddziałach w pekao są totalnie niekompetentni i wprowadzali mnie w błąd, także ja bym się nie martwił na zapas bo może będzie pozytywna, ważność decyzji finansowej to tylko formalność tak jak pisał markpol. Słabo że tylko do tego jednego banku poszło, bo ewidentnie czas był, ale co zrobisz.
  • Odpowiedz
@DeoLawson: podobno PKO przestało przyjmować wnioski 20.12.2023. Tyle dostałem info...

@ludlum: to było p---------e na wykopie, plotki i pomówienia, nic jeszcze nie wygasło. Mniej więcej w tym o kresie zgłaszałem wnioski do PKO i innych banków a twój doradca to matoł skoro złożyliście tylko do jednego banku wniosek. Samo pekao wg mnie ofertę miało minimalnie lepszą od PKO ale ilość papierów, obdarowań i makulatury mocno mnie zraziła do
  • Odpowiedz
  • 0
@BelkaBec: po to brałem doradcę by się tym zajął, ja się na tym nie znam, jak widać wszystkim trzeba się zajmować samemu... A gdyby ktoś był ciekawy - nadal brak decyzji :)
  • Odpowiedz
  • 0
@DeoLawson @oliwka_widmo @marcpol mały update: byłem dzisiaj zapytać w banku jak im idzie i dostałem info że na 99.99% bedzie negatywna i w zasadzie mogą mi od razu negatywna wystawić jak tak często przychodzę i się łudzę że to coś zmieni. Przy okazji dyrektor dodał, że to nasza wina, a nie pracownika. Po tej rozmowie aż mam ochotę napisać skargę na obsługę przez dyrektora - tak chamsko jeszcze nie
  • Odpowiedz
@ludlum: Spokojnie czekaj na decyzję. Gdyby to był pewny negat to już byś miał ta decyzję. Nie ma jej dlatego że sami nie wiedzą co zrobić. Czekaj. Pośrednik to niezły mem. Złożyć wniosek do jednego banku....
  • Odpowiedz
  • 0
@DeoLawson Oddział Pekao umywa ręce, nic nie wiedzą, żadnych informacji mi nie udzielają, czekają na oficjalne info od centrali. Od pośrednika dostałem informację, że temat trafił ponad dwa tygodnie temu do dyrektora hipotek w Warszawie, ten negocjował z "Ryzykiem" (cokolwiek to znaczy), gdyż to "ryzyko" musi się zgodzić na wprowadzenie ponowne wniosku. "Ryzyko" nie udzieliło jednak żadnej odpowiedzi a wniosek jest aktualnie przedawniony. Czeski film i kpina z klienta.
  • Odpowiedz
@ludlum: To możliwe, że oddział nie odpisuje na wiadomości, ale nie wydaje on decyzji, a jedynie pośredniczy w procesie. W innych bankach niż Pekao SA oddział nie ma żadnego udziału w procesie kredytowym. Twój pośrednik powinien mieć do dyspozycji inne sposoby kontaktu z bankiem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Shea_99: niestety żadnych nowych informacji z banku i od pośrednika, napisałem do rzecznika finansowego, który bardzo szybko odpowiedział - wysłali pismo do banku z prośbą o wyjaśnienie tematu, dostałem też kopię tego pisma. W przyszłym tygodniu idę do prawnika. Czas mi się kończy więc pójdę po zwykły kredyt a tu będę toczył wojnę.
  • Odpowiedz
@ludlum absolutna żenada. Ja w takiej sytuacji też polegałabym na pośredniku, nie wiem czy to on coś tutaj zaniedbał, czy po prostu bank Pekao to beton (a mam takie podejrzenia już od dawna). Mam nadzieję, że na drodze prawnej uda Ci się wywalczyć jakaś rekompensatę.
  • Odpowiedz