Aktywne Wpisy

powsinogaszszlaja +198
Wspomnijmy tych, którzy odeszli na zawsze z naszego grona.
@ignis84
#1listopada #swietozmarlych #wszystkichswietych #wspomnienie
@ignis84
#1listopada #swietozmarlych #wszystkichswietych #wspomnienie
źródło: Znicz%20w%20kszta%C5%82cie%20serca
Pobierz
Czym jeździcie? Szukam jakiegoś auta (nowego) chce unikać mechaników. Szczerze mówiąc to nie ma nic ciekawego w cenie której szukam (200k) musiałbym brać jakiś leasing, a nie chce wolę kupić za gotówkę. Ew ile dołożyć żeby kupić jakieś sensowne auto? A może kupić nowe auto ale typu jak najtańsze? I się psuć nie będzie parę lat. A kupić jakiegoś szrota do upalania
#programista15k #pytanie #motoryzacja #
#programista15k #pytanie #motoryzacja #

![Mroczna prawda o chipach TPM [Win11]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7307b44f28779879eeb3511cdd13135ba904ff7d4cb1e893ee8b473306deb521,q80.jpg)

Komentarz usunięty przez autora
Kup sobie coś taniego, prostego/niezawodnego, OC do takich aut to 300zl.
Małolitrażowe silniki szybko się nagrzewaja, małe auta są super na miasto. Raz na rok przecierpisz hałas na wycieczce po autostradzie, ale to się słuchawki dokanałowe wkłada w uszy, a każdy p-----k - nawet Smart -140 pojedzie.
Jak nie miałeś nigdy auta to zacznij od czegoś taniego (c1/Aygo, benzynowe wolnossące), zniżki OC sobie nabijesz, auto pewnie
albo w sumie nie kupuj, sam już nie wiem
nie no nie kupuj
Tak jak inni piszą, kup coś malego i taniego, ale w miarę dobrym stanie.
Z tego co piszesz, nie jesteś typowym mieszczuchem co poza miasto nawet nosa nie wystawi, więc szkoda się męczyć.
Jeśli jesteś singlem, to wystarczy żebyś pomierzył rowery oraz przestrzeń kabinowa auta (bagaznik+tylny rząd siedzeń), aby Ci sprzęt się zmieścił.
Dla mnie samochód to wygoda, która raczej nigdy się nie zwróci finansowo, ale daje niezależność. Poza tym jak nie będziesz długo jeździć to zdziczejesz i powrót za kółko może być bolesny. Ja kupiłem samochód lata temu gdy kumpel wystawił mnie z zaplanowana majówka