Wpis z mikrobloga

Też tak macie że jak ktoś wam mówi że jego ulubiony serial/książka/film to coś w stylu ricka i mortiego, mr. robota, fight club, 1984 czy jokera to trochę zapala wam się czerwona lampka? I nie mam osobiście nic do tych dzieł, sam je lubię ale jeśli ktoś mówi że to są jego ulubione seriale/filmy to zawsze muszę zapytać dlaczego. Większość z nich przedstawia aroganckich, nie dających się oszukać i zbyt niegrzecznych mężczyzn, u osób które fascynują się tymi produkcjami często spotykam jakieś cechy przez które trudniej się współpracuje albo już w ogóle jest to dla mnie red flag w przypadku randkowania. Co wy o tym myślicie?
#seriale #gry #ksiazki #film #kiciochpyta
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawcio_cukierek: KOLEGO PRZECZYTAJ SOBIE 1984 ORWELLA, JA CZYTAŁEM I TERAZ WIDZE, ZE ORWELL WSZYSTKO PRZEWIDZIAŁ, LUDZIE TEGO NIE SĄ ŚWIADOMI BO NIE CZYTALI ORWELLA, DZISIAJ JEST WSZYSTKO TO O CZYM PISAŁ ORWELL, JEST INWIGILACJA I RZĄD ŚWIATOWY CHCE PRZEJĄĆ NAD NAMI KONTROLE, TO SIE DZIEJE NA NASZYCH OCZACH A ORWELL JUZ TO OPISAŁ W 1984 ROKU, MÓWIE CI WYŁĄCZ TELEWIZOR WŁĄCZ MYŚLENIE I PRZECZYTAJ ORWELLA BO ORWELL WSZYSTKO PRZEWIDZIAŁ JUŻ
  • Odpowiedz
@programista15cm:

W zainteresowaniach (tych tagach co się wybiera) nigdy nic z filmami/netflix nie miałem.

Miałem wypisane w opisie z 30 rzeczy które lubię, a w nich były "filmy dokumentalne", ale wątpię, żeby algorytm brał to z opisu i matchował z ludźmi co mają "Netflix" w tagach xd. Raczej na podstawie tych gotowych tagów matchuje.

Ps. Kawy też nie miałem nigdy w zainteresowaniach, a jednak na 10 profili przynajmniej 1 typiarka
  • Odpowiedz
sporo mowi o Tobie, jka ktos naprawde lubi kiepskich (pierwsze sezony) i rozumie sarkazm i cala glebie to plus dla niego. Mam wrazenie ze nei zaliczasz sie do tych ludzi

@programista15cm: Oglądałem Kiepskich i to właśnie pierwsze sezony, sarkazm może i tam był ale sama realizacja serialu pozostawała wiele do życzenia, a Grabowski w tej roli podobał mi się średnio, zdecydowanie bardziej wolę go oglądać na deskach teatru. A jak
  • Odpowiedz
mi się czerwona lampa zapala jak ktoś ocenia ludzi. Strasznie tego nie lubię. Znaczy, że niema empatii i ma deficyty w kontaktach międzyludzkich.

@Pawcio_cukierek hahaha też Cię tu oceniłem. niezły ze mnie pajac. xD
  • Odpowiedz
Samo pytanie w sumie nawet nie jest takie złe

@HansLanda88: Ja na tym pytaniu złapałem żonę, tylko o książki a nie seriale. Czytała książkę, ja się zapytałem co czyta (tak wiem, banał) i przegadaliśmy bite kilka godzin na ten temat, miesiąc później wspólne mieszkanie, dwa lata później ślub cywilny i w tym roku będzie 16 lat po tym ślubie. Także jak widzisz takie pytania nigdy nie będą dla mnie czymś
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: nie mam podobnie, ponieważ wiem, że wymienione są produkcje, które zrozumieć, ale tak naprawdę, potrafią jednostki tylko wybitnie inteligentne. Do których zaliczamy się też ja. Wymieniłeśsame moje ulubione dzieła, ale jeszcze niektórych brakło.
  • Odpowiedz