Też tak macie że jak ktoś wam mówi że jego ulubiony serial/książka/film to coś w stylu ricka i mortiego, mr. robota, fight club, 1984 czy jokera to trochę zapala wam się czerwona lampka? I nie mam osobiście nic do tych dzieł, sam je lubię ale jeśli ktoś mówi że to są jego ulubione seriale/filmy to zawsze muszę zapytać dlaczego. Większość z nich przedstawia aroganckich, nie dających się oszukać i zbyt niegrzecznych mężczyzn, u osób które fascynują się tymi produkcjami często spotykam jakieś cechy przez które trudniej się współpracuje albo już w ogóle jest to dla mnie red flag w przypadku randkowania. Co wy o tym myślicie? #seriale #gry #ksiazki #film #kiciochpyta
@Pawcio_cukierek: Myślę, że jeśli ktoś umie odpowiedzieć dlaczego i jego argumenty są ciekawe i odbiegające od czerwonych flag to nie ma powodów do doszukiwania się problemów.
@Pawcio_cukierek: A pytasz ludzi też jaki jest ich ulubiony dinozaur? ( ͡°͜ʖ͡°) Dla mnie czerwona lampka by sie zapaliła jakby mnie ktoś pytał jaki jest mój ulubiony serial.
@Pawcio_cukierek: moge Ci live z warszawskiego tindera zrobic to tam nikt nie ma netflixa w zainteresowaniach, w poznaniu ani 3 miescie czy krakowie tez nie widzialem
Moze w jakiejs powiatowej dziurze to jest element ekscytacji, ze kogos stac na telewizje
@Marek_Tempe U mnie się to bardzo płynnie zmienia a wymienienie jednego byłoby dla mnie odebraniem komuś innemu. Więc z każdej kategorii musiałbym wymienić top10 albo top20 a tego mi się nie kce ( ͡°͜ʖ͡°)
@Pawcio_cukierek mi się czerwona lampa zapala jak ktoś ocenia ludzi. Strasznie tego nie lubię. Znaczy, że niema empatii i ma deficyty w kontaktach międzyludzkich.
Ludzie cie lubią jak wykazujesz zrozumienie, a nie jak oceniasz. I nie mówię ci tego na złość, tylko pomyśl o tym.
coś w stylu ricka i mortiego, mr. robota, fight club, 1984 czy jokera
@Pawcio_cukierek: Jedyny wspólny mianownik ww. to, że w miarę inteligentni ludzie się nimi interesują, reszta traktuje po prostu jak dobry serial/film ale nie wnikają w to głęboko.
Większość z nich przedstawia aroganckich, nie dających się oszukać i zbyt niegrzecznych mężczyzn, u osób które fascynują się tymi produkcjami często spotykam jakieś cechy przez które trudniej się współpracuje
Jedyny wspólny mianownik ww. to, że w miarę inteligentni ludzie się nimi interesują, reszta traktuje po prostu jak dobry serial/film ale nie wnikają w to głęboko.
Tak inteligentni że najczęściej to jedyne co w życiu przeczytali albo obejrzeli ( ͡°͜
#seriale #gry #ksiazki #film #kiciochpyta
Mam wręcz odwrotnie :) Wnoszę, że problem "leży" w Tobie.
Fajna zarzutka :)
Zazwyczaj ludzie dla których to są ulubione seriale/filmy sami o tym muszą powiedzieć. Taki typ ludzi właśnie
@Pawcio_cukierek: w sensie w podstawowce sobie takie rozmowy urzadzacie? Mam wrazenie ze dla czlowieka z rigczem ogladanie seriali to guilty pleasure
Taaa, a ten "netflix" jako zainteresowanie na wszystkich tinderach, instagramach itd. to tak naprawdę nie istnieje i ludzie się z tym kryją xd
Moze w jakiejs powiatowej dziurze to jest element ekscytacji, ze kogos stac na telewizje
Komentarz usunięty przez autora
mi się czerwona lampa zapala jak ktoś ocenia ludzi. Strasznie tego nie lubię. Znaczy, że niema empatii i ma deficyty w kontaktach międzyludzkich.
Ludzie cie lubią jak wykazujesz zrozumienie, a nie jak oceniasz. I nie mówię ci tego na złość, tylko pomyśl o tym.
@Pawcio_cukierek: Jedyny wspólny mianownik ww. to, że w miarę inteligentni ludzie się nimi interesują, reszta traktuje po prostu jak dobry serial/film ale nie wnikają w to głęboko.
@
Tak inteligentni że najczęściej to jedyne co w życiu przeczytali albo obejrzeli ( ͡° ͜
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Bo? Przecież to całkowicie neutralne pytanie.