Aktywne Wpisy
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

Powiedzcie mi, skąd u Polaków taka maniera, że czym starszy i gorszy samochód ma to tym bardziej nie szanuje samochodów innych? Mówię tu głównie o obijaniu drzwiami na parkingach pod sklepem czy pod blokiem. Mam nowe auto i dbam o nie, regularnie myje i zabezpieczam woskiem co kilka msc. staram się parkować tak żeby zarówno ja jak i osoba stojąca obok miała wystarczającą ilość miejsca na wejście/wyjście z samochodu, dodatkowo pod sklepami

#zdrowie #dieta #jedzenie #kiciochpyta
Pytanie do osób które pochodzą z normalnych domów, jak wy stwierdzacie że wasza dieta jest ok, jak dobieracie dietę do zapotrzebowania, po czym poznajecie że jest nie tak a po czym poznajecie że jest ok (JAKIE OBJAWY), jak was nauczono ją kierować? Pytam całkiem poważnie, tylko nie piszczcie tych ogólnych farmazonów wziętych z google albo youtube żeby tylko zaplusować bo znam je doskonale, chcę opinii osób tylko normalnych które są w pełni zdrowe i nie mają żadnych problemów w tym temacie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no to te osoby stosują się do ogólników i farmazonów.
I tyle.
Jak nie jem takiej porcji tych rzeczy to czuję się gorzej, zdarzają się wypryski, zmiany skórne, łupież, gorsza jakość snu (trudniej zasnąć, a sen jest płytki i szybko się budzę).
Kcali nie liczę, nauczyłem się
Ale jak nie mam kateringu to 1.6g bialka / kg, reszte dopelniam weglowodanami zlozonymi i tluszczami.
Zaczynasz od potrzebnych tluszczy
Sniadanie
Chodzi mi oto jakie znaki wasze organizmy dają, na które zwracacie uwagę w doborze i dawkowaniu diety, rozumiem patrzenie na wagę i jakieś fundamenty jak np. dobrana ilość kawałków chleba na kolacje czy śniadanie, ale co jeszcze? Jak dobieracie ilość wody, jak widzicie jej za mały poziom?
Nie chodzi mi o symboliczną "zdrową" dietę tylko o odpowiednią dla
Wodę dobieram tak, że zawsze mam ją pod ręką (lub herbatę, w tym też herbatki ziołowe). Nie dopuszczam po prostu do tego aby nie mieć jej gdzieś przy sobie i pije tak na ile mam ochotę. Z takich rzeczy jak woda to np. nie przepadam za wodą mineralną, pijam głównie żywca zdrój który jest źródlany. Ma neutralny smak. A takie muszyny
Na śniadanie jem jedną-dwie kromki chleba, w zależności od tego, jak czuję się głodna po tym jak wstanę.
Na obiad stała objętość porcji, jak zjem zbyt dużo to boli mnie żołądek, nie jestem w stanie się przejeść. Tak samo jeśli jest coś zbyt coężkie czy tłuste - nie jestem w stanie zjeść.
Jeśli obiad był mocno
Wit D i omege suplementujesz (chyba, że jesz dużo ryb, ale z nimi trzeba uważać, bo są zanieczyszczone często).
Wody pijesz tyle ile potrzebujesz, jak sikasz na biało i często to znaczy, że za dużo.
Oglądasz lub czytasz