mirko_anonim
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
9
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
MarekInceliusz
@mirko_anonim: terapia = n0rmicki cope
19
Luke_Skywalker88
@mirko_anonim nie udało mi się nigdy wytłumaczyć normictwu że studiów, że jeśli moim problemem jest brak mitycznego 180 i brak włosów to te-ra-pia nie pomoże mi i magicznie nie urosne i nie zapuszczę włosów jak sp Wodecki

Julki dalej będą gardzić podczłowiekiem tak samo jak przed te-ra-pią¯_(ツ)_/¯
7
legendaYakuzak2115
@MarekInceliusz trochę tak byłem 10 miesięcy na terapii i praktycznie chuya to dało
5
madafakerski-golab
madafakerski-golab
@mirko_anonim: W żaden sposób ci nie pomoże, ta moda na terapie powstała bo masa kobiet ukończyła ten średniej jakości kierunek i trzeba jakoś silnym i niezależnym kobietom stworzyć jakieś łatwe i ciepłe miejsca pracy bo do fabryki azbeztu nie pójdą.
2
TTedbundYY
@mirko_anonim: terapia jedynie pomaga julkom przez dawanie im hajsu za peirdolamento które nic nie zmieni w życiu.
2
Panzwyklykly
Panzwyklykly
@Cadfael: wybierasz sobie tych którym się udało kogoś znaleźć. Resztę masz poprostu gdzieś bo "pewnie się nie starali".

I pewnie gdyby tym pierwszym się nie udało to byś ich wstawiła do tych drugich. Tak w zasadzie to czemu wy same im nie pomożecie i same nie wyjdziecie z inicjatywą żeby ich lepiej poznać? Sama przełamywałaś pewnie swój komfort. Czemu nie zrobisz tego wobec nich? Czyżby przełamywałaś swój komfort tylko dla
2
DrGreen_2
DrGreen_2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
Cadfael
bo mam 31 lat i w tym wieku ciężko robić jakieś kontakty

@mirko_anonim: wymówka
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): znam osobiście 2 przypadki gdzie terapia wyprowadziła ich na ludzi ale oni tego chcieli. Oboje żyją teraz normalnie nawet mają znajomych. Ale wykopki zawsze lepiej wiedzą że to nic nie daje.

─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): Pisałem o tym wczoraj, wiele lat się zastanawiałem nad terapią, aż się zdecydowałem i takie jest moje pierwsze wrażenie:
https://wykop.pl/wpis/75054843/obserwuj-mirkoanonim-psychologia-psychiatria-depre

─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
1
Dietetyq
Dietetyq
ja chodziłem na terapię i mi bardzo pomogła. Ale jak ze wszystkim, nie każdemu zapewnie pomaga. Ale trzeba spróbować, żeby się przekonać.

@blazko: no i po co ma próbować, skoro wyraźnie mówi że to nie dla niego - bo jego problem to nie jest nerwica czy brak samoakceptacji, ale brak laski i znajomych xd
1
Cadfael
nie masz 31 lat jako chłop prawda?

@Dietetyq: nie, ale znam facetów 30+ i o wiele starszych, którzy potrafią nawiązywać znajomości i odnajdywać się w nowej grupie. i są to też zwykłe chłopaki z zakolami i gunwopracą w kołchozie.
1
Dietetyq
Dietetyq
@Cadfael: ależ naturalnie 148 cm wzrostu ma mój znajomy i porażenie mózgowe a co 2 weekend chodzi do klubu "Pacha" w Poznaniu z modelką victoria secret
1
Panzwyklykly
Panzwyklykly
@mirko_anonim: Problem z terapią jest taki że idą tam ludzie którym ciężko już jest pomóc. I to nawet nie wynika z braku chęci. Myślę że aby terapia przebiegła właściwie musi również iść tam kobieta która zniży swoje wymagania odnośnie facetów i będzie wybierała tych odrzucanych.

W zasadzie terapia nie może za bardzo pomóc incelom w znalezieniu kogoś. Ona jest po to żeby wyciągać od ludzi potencjał. Myślicie że terapeuta naprawdę widzi
1
Panzwyklykly
Panzwyklykly
@mirko_anonim: Problem z terapią jest taki że idą tam ludzie którym ciężko już jest pomóc. I to nawet nie wynika z braku chęci. Myślę że aby terapia przebiegła właściwie musi również iść tam kobieta która zniży swoje wymagania odnośnie facetów i będzie wybierała tych odrzucanych.

W zasadzie terapia nie może za bardzo pomóc incelom w znalezieniu kogoś. Ona jest po to żeby wyciągać od ludzi potencjał. Myślicie że terapeuta naprawdę widzi
1
blazko
@Dietetyq:

no i po co ma próbować, skoro wyraźnie mówi że to nie dla niego - bo jego problem to nie jest nerwica czy brak samoakceptacji, ale brak laski i znajomych xd

Jest to jakaś zmiana w rutynie, która jeżeli pomoże, może uruchomić chęć do kolejnych, Na terapii fantastycznie można też trenować rozmowy z inną osobą, a na terapii grupowej umiejętności społeczne. Op niby wie, jaki jest jego problem, ale
1
Cadfael
wybierasz sobie tych którym się udało kogoś znaleźć. Resztę masz poprostu gdzieś bo "pewnie się nie starali".

@Panzwyklykly: no tak, wyobraź sobie, że to tak działa, wybieramy sobie znajomych a nie kolegujemy z każdym kto się nawinie xD

Tak w zasadzie to czemu wy same im nie pomożecie i same nie wyjdziecie z inicjatywą żeby ich lepiej poznać? Sama przełamywałaś pewnie swój komfort.

czemu mam chcieć poznawać na siłę kogoś,
1
E.....a
E.....a
@mirko_anonim: dobrze powiedziane - mityczne 180 cm - bo to jest jakiś mit, a drugi biegun koleś 148 z porażeniem mózgowym, on faktycznie ma ciężka sytuację ale pomiędzy jest milion normalnych facetów o wzroście 170+ co jest normalnym wzrostem w Polsce, 160+ bedzie mieć gorzej ale dla niższej kobiety to może być ok. Tylko jaki wpływ na znajomych ma niższy wzrost i zakola, zwłaszcza znajomych tej samej płci i normalnych
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): leki nie muszą ogłupiać, ale sprawią że przestanie ci zależeć na nieosiągalnych rzeczach i jakoś sam się sobą zajmiesz

─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
1