Aktywne Wpisy
lewoprawo +128
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
1964 +45
Licząc dziennie wydane 20zl na a-----l, uśrednionie, bo raz był czteropak za 12zl a raz 8 piw w barze za 80zl, udało mi się nie udać 20 000zl, bo nie pije od 2lat, 8 miesięcy i 28 dni, a wiem, bo przypomniałem sobie o aplikacji która mi to wszystko odlicza ( ͡º ͜ʖ͡º)
#alkoholizm
#alkoholizm
Czemu nikt w Polsce nie rusza RODów?
Przecież to są grunty w centrach miast, które służą garstce emerytów.
Nawet nie chodzi o to żeby je zabrać i koniecznie betonować budując tysiące mieszkań,
ale można z nich równie dobrze zrobić parki dostępne dla wszystkich, a nie jakieś zamknięte księstwa udzielne dla wybranych z ujemną wartością dla innych,
bo co najwyżej można tam poczuć zapach palonych liści i libacje bezdomnych.
A tak wygląda przestrzeń 1 km od metra wierzbno i 4km do pałacu kultury.
gdyby nawet tylko 50% przeznaczyć na parki a resztę na budownictwo to i tak lepsza opcja niż taki śmietnik w środku miasta.
Park obok bloczyska i tak nawet zwiększa wartość bloku bo nikt nie chce drugiego Ruczaju, mieszkańcy głosują już gotówką
Komuniści widzę do wszystkiego się teraz dopierdzielą. No chyba że post sponsorowany przez deweloperów;)
@cz4rnuch: komuna to są RODy w Krakowie i Warszawie bo za rynkową cenę tego gruntu nie byłoby cie nawet stać na 10m2
Wyzwać od komunistów tych co chcą uwolnienia gruntów xD To tak jakbyś stwierdził że każde miasto w US to komuna bo wywłaszczyli stare syfy w centrach
@huggus: xDDDDDDDD
Ehhh RODOSy. Mam taki po sąsiedzku. Przynajmniej raz w roku jakiś pożar wywołany przez meneli musi być.
Że jakiś deweloper się uwłaszczy to oczywiste, ale mamy zostawić cały ten syf tak jak jest?
To tak jakbyś nie chciał budować CPK, wyłącznie dlatego, że partyjniacy kupili najlepsze działki w okolicy.
To chyba nie o to chodzi co?
@dzem_z_rzodkiewki: jakby był na sprzedaż to bym kupił:)
Komentarz usunięty przez autora
@dzem_z_rzodkiewki: co masz na myśli? Jakieś przykłady do których można się odnieść?
Wara od mojej ziemi
Ale jak najbardziej zgoda, że rody to mega rak do zaorania. Może kiedyś, jak moda na to przeminie.
Boli cie ze ktoś korzysta z takich rozwiązań i chcesz się za to "zabierać" i "uwalniać"? XD