Aktywne Wpisy

phaxi +109
Wyjazd na wakacje do Chorwacji autokarem wypełnionym po brzegi ludźmi.15h jazdy z Wrocławia do Splitu bo trzeba doliczyć przerwy na kanapki kawe i kupy dla wczasowiczuw.
To mój koszmar. To piekło. Obym nigdy tego nie przeżył.
To mój koszmar. To piekło. Obym nigdy tego nie przeżył.

Karyp +51
Drodzy Mirki, Mirabelki i chciałbym was o cos poprosic. Otoz moi rodzice w w wieku emerytalnym wpuscili do domu akwizytorke (zona chlopa co kiedys remonty w domu robil) ktorej po 2 godzinnej prezentacji udalo sie im sprzedac za 2900 zl widoczny na zdjeciu zestaw do ekologicznego sprzatania. Nie jestem zwolennikiem mowienia innym na co maja wydawac pieniadze ale wydaje mi sie ze jest to scam na poziomie wciskania garnkow emerytom. Nie mam
źródło: scam
Pobierz

Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie 900zł za godzinę...
3 tygodnie praca, tydzień przerwy - wychodzi równo 108K miesięcznie. Popracować 10 miesięcy, dwa leżeć.
Inwestycja: to piła do betonu, stelaże, duża wiertarka - razem 5000 zł, nawet taniej niż przeciętny laptop.
Teraz to ja chyba zostanę #budowlaniec100k
@mmmzzz:
źródło: 6u3
PobierzTrzeba wziąć framework, napisać trochę kodu, a wcześniej stworzyć bazę danych która będzie przechowywać informacje.
Wysłałem ofertę do Pana, obejrzał, dopytał o co chodzi po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla informatyków.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
Nie, we Francji
@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany: https://wykop.pl/wpis/75028269/programowanie-programista15k-chyba-czas-zmienic-za#264036585
Po pierwsze jak napisałeś trzeba wziąć piłę, tyle że do takich robót używa się specjalistycznych pił ściennych które kosztują ok 150 tysięcy złotych w górę plus osprzęt,
Z tym sprzętem też trochę popłynąłeś bo jak to robisz zawodowo to czymś droższym niż najtańsze opcje z marketu bo to prawie jednorazówki.
Ogólnie chłop nie chciał palić mostów, ale jeszcze bardziej nie chciał tego robić:)
A dwa że troszkę tutaj zabrakło w Twojej opowieści.
W czym te dziury? W Silce? Gazobetonie?
Na piętrze? Na parterze? Jak na piętrze to co jest pod spodem (zabezpieczyc,
Gość ma wielu stałych klientów i nowych nie potrzebuje, jednak nie odmawia sobie przycięcia jak się trafi jakaś fuszka pomiędzy.
Trafili się kiedyś bardzo wymagający klienci. Chodziło o renowacje drewnianych schodów i poręczy. Krzyknął absurdalną cenę i się zgodzili. Znalazł dwóch chłopaków, których zostawił z tymi schodami. Chłopaki nie znali się na tym, ten zostawił im tylko sprzęt i nie udzielał się do
10000 vs 36000
Nie zmienia to faktu że od twojego wpisu wieje januszostwem