Wpis z mikrobloga

Drodzy Mirki, Mirabelki i chciałbym was o cos poprosic. Otoz moi rodzice w w wieku emerytalnym wpuscili do domu akwizytorke (zona chlopa co kiedys remonty w domu robil) ktorej po 2 godzinnej prezentacji udalo sie im sprzedac za 2900 zl widoczny na zdjeciu zestaw do ekologicznego sprzatania. Nie jestem zwolennikiem mowienia innym na co maja wydawac pieniadze ale wydaje mi sie ze jest to scam na poziomie wciskania garnkow emerytom. Nie mam niestety takiego autorytetu aby im to skutecznie odradzic. Chcialbym was prosic abyscie sprobowali ich jakos przekonac jesli uwazacie ze powinni ten zestaw zwrocic (poki jeszcze jest czas). Chce im pokazac ten watek poniewaz przegladaja czasem glowna wykopu i moze nasza spolecznosc ich przekona. Te plyny do sprzatania maja nanosrebro i ponoc dlatego takie super.
Karyp - Drodzy Mirki, Mirabelki i chciałbym was o cos poprosic. Otoz moi rodzice w w ...

źródło: scam

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wydaje mi sie ze jest to scam na poziomie wciskania garnkow emerytom.

@Karyp: To dobrze ci sie wydaje bo to jest perfidny wał ¯\(ツ)/¯ I na twoim miejscu zainscenizował bym drugą sytuacja ze starszymi ludźmi gdzi po chwili mógł byś wkroczyć i wyjaśnić te kurVy naciągaczy nagrywając wszystko jako dowód rzeczowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( )
  • Odpowiedz
Te plyny do sprzatania maja nanosrebro i ponoc dlatego takie super.

@Karyp: Weź te szmatki i płyny wrzuć w google lens/gpt, albo poszukaj czegoś z podobnymi składami w necie i porównaj ceny. Na bank to samo jest do kupienia w normalnej cenie od chińczyka
  • Odpowiedz
@Karyp sprzedaz w domu klienta to 14 dni na odstapienie od umowy bez podania przyczyny. dzwon powiedz niech przyjezdza oddac kase i zabierac to guano a jak nie to dzwonisz na policje i robisz donos na meza do skarbowki (bo nie wierze ze dal fakture za remont)
  • Odpowiedz
  • 14
@Karyp: 3k to nie taka droga lekcja za głupotę. Dałbym im się nauczyć na własnym błędzie. Ewentualnie nagrał, jak są szczęśliwi, żeby była pamiątka jak się dali oscamować( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Karyp: sam Papież Polak sprzątał w swoim gabinecie tym samym ekologicznym zestawem!
chodzą też słuchy, ze Sławosz Uznański zabrał takiego mopa w swoją podróż na ISIS!
2900 zł za kosmiczną technologię, aprobowaną przez samą Stolicę Piotrową to rozbój w biały dzień!
Galaktyczna promocja! Niebiańskie szczęście!

Jak w ty smarkaczu w ogóle śmiesz pouczać rodziców?!
  • Odpowiedz
@Karyp daj namiary na te babeczkę tutaj bo świetna cena. My ostatnio 5400 PLN daliśmy za podobny zestaw, ale jeszcze dorzucali płyn do naczyń o zapachu nowej Tesli od Elona Muska. Człowieku szklanki pachniały jak nowe z salonu! Warto!
  • Odpowiedz
@omezrP: @Karyp właśnie sprawdziłem w google Lens i wyszło że to Raypath.
To jest chyba coś pokroju Amway, tylko z dużymi zasięgami na Instagramie, nawet Filip Chajzer to sprzedaje (swoją drogą nie cierpię typa).
  • Odpowiedz
@Karyp mam to od wielu lat. Nie wiem co to plyn do mycia mebli, podłóg i szyb. Opłaciło sie. Jak Ci sie zedrą te szmatki to możesz wymienić na nowe za połowę ceny.
  • Odpowiedz
@Karyp: też mam - od 3 lat kupuję tylko z chemii domestos do toalety i tyle
Wg super sprawa i naprawdę niweluje wszedlkie zapachy - łącznie z psimi sikami i doczyści wszystko
  • Odpowiedz