Wpis z mikrobloga

@rozdartapyta: chyba nic lepszego, niż tłumienie tego dźwiękiem, który ty akceptujesz (np. lubiana przez ciebie muzyka, jakiś szum fal, dźwięki kominka, etc.). Słuchawki też mogą czasem pomóc, ale przez cały dzień nie dasz rady tego nosić.

Gdzieś też czytałem, że niektóre leki z grupy SSRI (escitalopram, fluoksetyna) mogą pomóc jeśli chodzi o mizofonię.
  • Odpowiedz
@rozdartapyta: Współczuję, jednym z moich największych lęków jest to, że kiedyś będę musiała zamieszkać w bloku i nie ucieknę przed tymi wszystkimi dźwiękami. Najprostsze wyjście to słuchawki albo tłumienie dźwięków innymi dźwiękami, jak napisał jeden mirek, ale jest też coś takiego jak trening słuchowy. Ale na ile jest to w stanie pomóc, zwłaszcza dorosłej osobie, to nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz
e, wracając zmęczonym z roboty siedzieć w słuchawkach?

@rozdartapyta: a ja powiem tak, mam w------e i dzisiaj oglądałem zestaw głośników kina domowego z atmos i amplituner :) 8 pięknych głośników xD
  • Odpowiedz
  • 0
@mati1990: też pewnie coś takiego o--------e. Dobry zestaw audio, z p-----------m. Puszczę w końcu na pełną p---ę i pójdę do roboty na nockę( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@rozdartapyta chłopie, nawet nie wiesz jak cię rozumiem. Wyobraź sobie, że od urodzenia, 34lvl, mieszkam w starym bloku. Przez ponad 25 lat była calkowita cisza, coś niesamowitego. Problem w tym że kilka lat temu sąsiad z góry zrobił generalny remont mieszkania i położył PANELE. Słyszę jak chodzą po mieszkaniu, słyszę jak odkurzają podłogę, słyszę u siebie w pokoju jak mopem wycierają panele, słyszę jak sąsiadka chodzi w szpilkach, słyszę szczekanie psa,
  • Odpowiedz
@rozdartapyta: gdy czasami wpadam w odwiedziny do kogoś z bloku to od razu zwracam uwagę na te hałasy z góry. ja nie wiem co to za psychopaci czy ignoranci projektują i wykonują mieszkania w których słychać dosłownie wszystko od sąsiadów
  • Odpowiedz
Dlatego kupiłem mieszkanie na ostatnim piętrze i mam tylko jednego sąsiada przez ścianę. I tak miałem z nim kłopot, ale już rozwiązany :)
  • Odpowiedz