Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +503
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +20
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Jak to w końcu jest? Tym się normalnie jakiś UOKiK czy coś powinien zająć.
#obligacje #inwestowanie #inwestycje #inwestowanie #finanse #obligacjeskarbowe
@Colargololo: Jest, jeśli nie zamówisz do niego karty debetowej.
@Colargololo: Oficjalnie rachunek rejestrowy można założyć bez rachunku bankowego w każdym (lub w większości) oddziałów PKO. Ale w praktyce panie w oddziałach nie robią tego
@Hirunkan:
@DeoLawson:
Jak najbardziej pytałem o darmowe konto bez karty, i dostałem informację, że tak nie da rady, konto jest darmowe jeśli mam kartę i wykonuję jakąśtam liczbę operacji za ileśtam złotych, natomiast bez karty jest opłata kilkanaście zł miesięcznie.
Macie nieaktualne dane, czy w oddziale banku
W PKO BP konto nie jest konieczne, potrzebujesz tylko rachunek w biurze maklerskim (tzw. rachunek rejestrowy)
To nie jest typowy produkt bankowy (czyli zwykły pracownik banku obsługujący normalne konta / kredyty itd może się na tym nie znać), jest to usługa świadczona przez Biuro Maklerskie PKO BP i ma swoje dedykowane punkty (1/2
A co @EkspertPKO powie, można to Konto za Zero założyć bez karty, czy nie można?
@Colargololo: Tylko takie konto w ogóle nie jest potrzebne jak będziesz robił wszystko w oddziale. To jest alternatywna opcja - ludzie zakładają je zdalnie, żeby potem przy jego pomocy autoryzować otwarcie rachunku do obligacji.
w oddziale PKO można założyć samo konto rejestrowe dla obligacji w domie maklerskim PKO, nie jest wymagane posiadanie żadnego dodatkowego konta w PKO (dokładnie ja tak zrobiłem), założenie go chwilę trwa + będziesz musiał wypełnić ankietę inwestycyjną
potem obsługujesz i zamawiasz obligacje całkowicie online na tej stronie https://www.obligacjeskarbowe.pl/