Aktywne Wpisy

CalibraTeam +95
Ceny mieszkań (czy innych nieruchomości) kosmiczne, ceny samochodów nowych kosmiczne (a ceny używanych chore). Czy też macie wrażenie, że wszyscy dookoła zarabiają po 15, 20k na rękę a tylko Wy jesteście robieni w bambuko?
Jako kawaler 7.5k zł na rękę czuję się jak śmieć i żul, biedak, którego na nic nie stać.
#gorzkiezale #zarobki #pytanie #pracbaza #praca
Jako kawaler 7.5k zł na rękę czuję się jak śmieć i żul, biedak, którego na nic nie stać.
#gorzkiezale #zarobki #pytanie #pracbaza #praca
#zdrowie #pytaniedoeksperta zanim pójdę do lekarza warto zapytać na wykopie 😉, wie ktoś czym są te czerwone plamy, suche i delikatnie swędzi, robi się tez małe pęcherzyki. Moze ktoś polecić jakiąś maść? Druga ręka Ok
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Nie jestem fanem pana łysego, ale w ostatnim filmie dość sensownie omawia 2024 pod kątem juniorów, na postawie raportu jjit.
Ostrzegam, jest to kubeł zimnej wody wylany na wodę wchodzących do branży. Ale czasem taki kubeł wody jest potrzebny. Powodzenia.
https://youtu.be/Xh1DWbWtLnA?si=1A9VYvxJfbTU9wfc
Ciekawe czy nie zaczniemy przechodzić w bootcampy adminowe czy devopsowe skoro tam jest jeszcze miejsce, ale aż jestem ciekawy co za specjalistów by to wyprodukowało xD
zgadłem?
@JamesJoyce: jedno i to samo. problem w tym, że nie wyobrażam sobie devopsa juniora, który nie był ani programistą ani administratorem. jak oni się dogada z resztą?
do data science to z kolei wypada mieć studia, a bardzo często nawet i doktorat, żeby wiedzieć na czym polega statystyka. nie wiem też na ile tego typu miejsc pracy jest w pl, chyba tak średnio, a jak się wszyscy na
przecież idealnym kandydatem na devopsa juniora jest osoba po inżynierce z informatyki, bo masz właśnie na tyle szeroki zakres wiedzy, że trochę ogarniasz te sieci, programowanie, administrowanie - douczasz się kontenerów/k8s/cloud i jesteś junior devops, z takim skillsetem wyszedłem po studiach i właśnie siedzę se na juniorze devopsując i ucząc się po drodze i niedługo prawdopodobnie