Aktywne Wpisy

maniel +91
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +46
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

źródło: zabki
PobierzTeraz może i nie dają, a mi tym gownem całą szufladę wybrukowali. Ciężkie tysiące musiałem wywalić, by to na białe plomby zamienić ¯\(ツ)/¯
Jak sobie podliczyłem ile to wyjdzie prywatnie to skończyło się na naprawie 12 i 1 wyrwanych za uczciwe 0zł :D
Plomby są nowe, może nie za ładna ale lepsze niż czarne dziurki. No i po pół roku się jeszcze trzymają zobaczymy jak dalej będzie.
Nie stać mnie na leczenie na NFZ te
Chodziłem do Genesis które już kilka lat temu było drogie i czekało się na termin 2-3 miesiące czasami.
W tym tygodniu umawiałem wizytę i mogłem wziąć dowolną ich ilość od ręki, nawet nie chce pytać jak bardzo ceny wzrosły bo już kilka lat temu byle co startowało od 250 zł. Tym się będzie martwił poniedziałkowy ja.
Teraz dbam jak głupi :D
Stomatologia działa bardzo dobrze, nie powinna być refundowana, bo jeśli dbasz o zęby to w ogole nie bedziesz potrzebowal dentysty. Moja dziewczyna ma wszystkie zeby zdrowe bo dbała.. ja olewałem to płacę jak za zboże
źródło: IMG_6657
Pobierz@niebadzogrem: masz lepsze opony zamontowane na przodzie?
źródło: Zrzut ekranu 2024-01-19 o 07.52.56
Pobierz@macan: na nfz można zrobić większość rzeczy u dentysty za darmo obecnie a to że jakość może ale nie musi być gorsza to już inna bajka tak jest ze wszystkim¯\(ツ)/¯