Wpis z mikrobloga

bo jeśli dbasz o zęby to w ogole nie bedziesz potrzebowal dentysty

@DrTRAPH0USE: to nie jest prawda, bo możesz dbać bardzo o zęby a i tak bedzie próchnica, bo np. wiele zależy od samej struktury zęba na którą ma wpływ m.in dieta w czasie gdy zęby rosną - są ludzie, którzy mają farta i mogą w ogóle nie myć zębów i nie zaatakuje ich próchnica. Może być też tak, że
  • Odpowiedz
Jak to jest ze rodzicie w biednej Polsce, z pkb na poziomie krajów Afryki i Azji, gdzie była wsechobecna bieda, zakupy na kartki i czekanie na mieszkanie, a potem po przemianach ustrojowych dziki kapitalizm, giga bezrobocie i nadal bieda, bo zarobki 8x niższe niż u somsiada z Niemiec, byli w stanie w wieku 29 lat kupić dom i mieć dziecko, a ty masz 29 lat, wychowany w ciepłym k--------u u starych, nic
  • Odpowiedz
@macan: Ja wiem, że to mem xD ALE się wypowiem bo pracuję w branży stomatologicznej. Młodych mężczyzn w PL (do 35 r.ż) nie stać na zęby ale ewidentnie nie stać ich też na szczoteczkę i pastę do zębów. Stan higieny jamy ustnej to jakaś masakra, mam wrażenie, że co drugi nie myje zębów XD ogółem panowie się prezentują nie najgorzej do momentu otwarcia paszczy a tam:

- ser na zębach
- kamień, osad
  • Odpowiedz
@JustAnAir

800zł za ząb? Wszystkie miałeś kanałowo robione? Standard plombowanie zęba to ok 150-300 zł w zależności gdzie.

180 zł było 3 lata temu. Obecnie płacę 370 zł za plombę. Higienizacja zębów 400 zł.
  • Odpowiedz