Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#programowanie #programista15k

Mam 1,5 roku doświadczenia w pracy zawodowej, od 3 miesięcy szukam pracy i jestem już psychicznie wykończony. Wysłałem ze 130 CV, głównie na mida, bo na juniorów nie ma ofert pracy, dostałem dwa zaproszenia na rozmowę, w jednej nie doszedłem nawet do rozmowy technicznej. Nie wiem, co mam zrobić, kończą mi się środki do życia, niedługo będę musiał wyprzedawać rzeczy, żeby płacić kredyt za mieszkanie i opłaty, a uwielbiam programowanie i chcę się w tym rozwijać.
Leżę całymi dniami w łóżku, nie goliłem się z pół miesiąca, nie wychodzę z domu. Nie umiem sobie poradzić z obecną sytuacją. Może nakłamać w CV, żeby tylko dostawać zaproszenia na rozmowy? Nikt mi nie daje nawet szansy się wykazać. A może nauczyć się coś ekstra, co pozwoli mojemu CV się przebić?
Jestem gotowy pracować nawet za minimalną, żeby tylko coś robić, bo z każdym tygodniem czuję, że tracę to, co zdobywałem przez te 1,5 roku, że się cofam i marnuję czas. Już mam najczarniejsze myśli, że moja kariera się skończyła, a dopiero się zaczęła. Nie mam w ogóle ochoty do życia, działania, wszystko jest bez sensu.

Czy rynek się polepszy w najbliższych miesiącach? Czy to już koniec?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@mirko_anonim 1.5 roku doświadczenie i kredyt na mieszkanie? Znałem takiego jedynego, też miał mało doświadczenia i szybko awansował(ponad swój poziom) wziął Mustanga w leasing a za pół roku szukał klient na cesję
  • Odpowiedz
@mirko_anonim szukaj pracy ale w międzyczasie znajdź cokolwiek do roboty żebyś miał za co żyć i po co wstawać z łóżka. Idź chociażby na kasę do biedronki a w międzyczasie wysyłaj CV i ucz się technologii
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dlaczego uważacie, że to fejk? Piszę prawdę. W poprzedniej pracy zawiesili projekt.

@zibizz1 a co w tym dziwnego? Kredyt 2% here

@Balactatun no właśnie nie umiem sam sobie wymyślić jakiegoś fajnego projektu, uczę się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): jest godzina 13 a ja dopiero sie obudziłem, ale nie wiem, po co, bo wszedłem sprawdzić maile i mam 4 maile z informacją, że rekruterzy zdecydowali się kontynuować z osobami bardziej pasującymi profilami do oferty pracy i skontaktują się ze mną, jak będzie praca z wymaganiami odpowiadającymi mojemu doświadczeniu. No boże, to jest jakiś żart.

Ktoś ma doświadczenie w szukaniu pracy bezpośrednio za granicą online? Mogę pracować
  • Odpowiedz